Home Constructii Tot ce trebuie să știi despre casele cu pereți din sticlă

Tot ce trebuie să știi despre casele cu pereți din sticlă

9 min read
0
0
222

Casele cu pereți din sticlă reprezintă adesea un simbol al designului modern, o construcție pe care mulți și-o doresc, mai ales dacă în jur este un peisaj aparte.

În acest articol vei afla mai multe despre primele case realizate cu pereți din sticlă, printre care și cea proiectată de Mies van der Rohe. Totodată, vei descoperi cât de importantă este zona în care construiești o astfel de locuință, resursele de care vei avea nevoie. În plus, ți-am pregătit și alternative pentru că știm că oricât de atrăgătoare sunt aceste construcții, există și situații în care nu poți construi o casă complet din sticlă.

Știm că atunci când mergem în vacanță la munte, hotelul cu geamuri mari este adesea cel pe care îl preferăm. Același lucru se va întâmpla și dacă alegem destinații exotice, unde ne dorim să fim cât mai aproape de natură. Lumina naturală la care avem acces din orice colț al casei va da mereu o stare de bine.

Descoperă în continuare ce ar trebui să știi despre casele cu pereți din sticlă și cum te poți bucura de avantajele unei astfel de construcții oriunde te-ai afla. 

Primele case cu pereți din sticlă

În ultimii ani casele cu pereți din sticlă au devenit un simbol al stării de bine, al luxului. Preferate mai ales în zonele cu peisaje impresionante, atât la munte, cât și la mare, casele cu pereți din sticlă reprezintă alegerea perfectă atunci când vrei să te bucuri cât mai mult de natură și de lumină naturală.

Popularitatea lor a crescut în ultimii ani, însă puțini știu că primele case din sticlă au apărut încă din anii 1940-1950. Prima construcție de acest tip a fost proiectată de celebrul arhitect Ludwig Mies van der Rohe. Acesta a creat în 1945 un retreat de weekend pentru investitorul Farnsworth, construcția preluând ulterior numele acestuia. 

O altă construcție impresionantă este cea proiectată de arhitectul Philip Johnson. Acesta s-a inspirat din lucrarea lui Mies van der Rohe și, în 1949, a construit casa cu pereți de sticlă. Proiectată inițial drept locuință proprie, The Glass House este în prezent muzeu.

Așadar, primele case cu pereți din sticlă au apărut într-o perioadă importantă pentru stilul modern și rămân în continuare o sursă de inspirație. 

Unde poți construi case cu pereți din sticlă

Casele cu pereți din sticlă menționate anterior au fost proiectate de către cei doi arhitecți în zone plane și, totodată, izolate. Dacă îți dorești o casă cu pereți din sticlă în totalitate, zona este cel mai important aspect.

Acest detaliu este important atât pentru intimitate, cât și pentru peisajul pe care ți-l dorești. Probabil nu ai investi într-o casă cu pereți de sticlă pentru a avea în jur doar clădiri, nu-i așa?

Construcția de acest tip este perfectă pentru casele amplasate în afara oraselor sau pentru locuințele de vacanță, locuri în care te relaxezi perioade îndelungate sau, de ce nu, la final de săptămână.  

Este bine de știut că pereții din sticlă nu pot fi acoperiți ușor, așadar nu poți apela în exterior la acele rulouri metalice. Totodată, un alt detaliu important este terenul pe care este construită această casă. 

Este nevoie de o fundație solidă și de o analiză a zonei, pentru a te asigura că nu vei avea neplăceri din cauza fenomenelor meteo. De exemplu, în cazul casei Farnsworth au existat numeroase probleme. Deoarece era construită în apropierea râului Fox, aceasta a fost inundată de mai multe ori pe parcursul anilor.

La fel de importante sunt și costurile acestui tip de locuință. Deși designul este atrăgător, fără un sistem bun de izolare, acest tip de construcție poate fi costisitor. Vei avea nevoie de materialele potrivite, o fundație înaltă, precum și un sistem perfect de încălzire pentru a te bucura atât de confort, cât și de un consum mediu pentru energia termică.

Ce alternative poți avea pentru casele cu pereți din sticlă

Așa cum menționam anterior, casele cu pereți din sticlă pot fi o alegere perfectă pentru o escapadă. Deși probabil îți dorești să te bucuri constant de lumină naturală, o astfel de construcție este dificil de întreținut.

Ce alternative poți avea pentru aceste case? Poți construi doar o parte a casei din sticlă sau chiar doar un perete. Aceasta variantă este perfectă dacă locuiești în zone aglomerate, însă ai totuși o priveliște de care vrei să te bucuri.

Alegând această variantă te bucuri de senzația de spațiu deschis, dar și de confort sau intimitate.

Casele cu pereți din sticlă reprezintă construcții impresionante, însă înainte de a te aventura în procesul de construcție, trebuie să alegi varianta potrivită pentru tine și pentru nevoile tale.

Load More Related Articles
Load More By Gavrilescu Luca
Load More In Constructii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci într-o clădire de birouri

Clădirile de birouri au fost dintotdeauna unul dintre pariurile câștigătoare în domeniul i…