Home Constructii Tipuri de mortare și situațiile în care trebuie folosite

Tipuri de mortare și situațiile în care trebuie folosite

5 min read
0
0
243


Mortarele de tencuială și zidărie

Această categorie de mortare este cea mai utilizată în construcția unei case. Mortarul este necesar pentru fixarea cărămizilor sau a BCA-ului și ulterior pentru realizarea tencuielii. Adeplast  îți pune la dispoziție diverse tipuri de mortare, de la cel pentru cărămizi, până la cel pentru BCA sau chiar cărămizi de sticlă. Este important să alegi mortarul potrivit dacă vrei ca rezultatul final să fie cel dorit. Toate produsele noastre din această categorie au o rezistență ridicată și o prelucrare ușoară.

În ceea ce privește mortarul de tencuială, putem alege între:
• Mortar clasic, care poate fi folosită atât la interior, cât și la exterior
• Mortar de tencuială anti-igrasie
• MT 100 Seismo cu o rezistență la compresiune ridicată și o rezistență la intemperii îndelungată
• Mortar special pentru tencuielile interioare sau exterioare
• AMC-50, strop de ciment, un mortar pentru amorsare și realizare punte de aderență pe suporturi minerale, BCA, beton, cărămidă, etc.

La Adeplast poți comanda exact cantitatea de care ai nevoie, evitând în acest fel risipa de materiale. Dacă nu știi exact de ce cantitate de mortar ai nevoie, o poți calcula cu ajutorul calculatorului pus la dispoziție pe site.

Mortare pentru reparații și restaurare

În cazul în care vrei să repari sau să restaurezi un monument istoric, ai nevoie de niște produse speciale. Vorbim în primul rând de un grund de impregnare sau impermeabilizare care este de fapt o amorsă pe bază de lianți sintetici pentru aplicare pe suprafețe minerale, ce poate fi folosită în combinație cu mortarul Renowa Spritz. În funcție de problema care trebuie reparată, există mai multe tipuri de mortare, cum ar fi: Renowa Soclu NHL (mortar tencuială de asanare), Renowa Tencuială NHL (tencuială – var hidraulic), Renowa Tinci NHL (mortar de tinci), Renowa Kalkputz (tencuială pe bază de var cu fibre) sau Renowa Kalkfinish (tinci elastic pe bază de var).

Adezivii

Adezivii fac parte tot din categoria mortarelor. Adezivii sunt folositori în situația în care dorim să izolăm locuința, pe interior sau exterior, sau în momentul în care vrem să placăm anumite spații, cum ar fi baia sau bucătăria. Și în această situație, cei de la Adeplast îți pun la dispoziție o gamă variată de adezivi din care îl poți alege pe cel mai bun pentru nevoile tale. Spre exemplu, poți opta pentru AF11 + Porzellano pentru situația în care ai nevoie de un adeziv pentru plăci porțelanate, în spații umede sau uscate, AFX – 17 cu Porus X este potrivit pentru placările ceramice cu gresie și faianță, piatră naturală, clincher sau marmură, iar dacă ai nevoie de un adeziv pentru piatră naturală sau cărămidă ornamentală poți folosi fără niciun fel de problemă mortarul FS-57. Acestea sunt doar câteva dintre cele mai folosite mortare din această categorie. 

Load More Related Articles
Load More By Gavrilescu Luca
Load More In Constructii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci într-o clădire de birouri

Clădirile de birouri au fost dintotdeauna unul dintre pariurile câștigătoare în domeniul i…