Home Constructii Tipuri de ciment utilizate în industria construcțiilor

Tipuri de ciment utilizate în industria construcțiilor

8 min read
0
0
391

În industria construcțiilor, există diferite tipuri de ciment. Diferențele dintre fiecare tip de ciment sunt proprietățile sale, utilizările și materialele de compoziție utilizate în timpul procesului de fabricație.

Cimentul este un material de acoperire care face o legătură între agregate și materialele de armare. De-a lungul anilor, cimentul din Malaezia sa dezvoltat în continuare datorită tehnologiei.

Există diferite tipuri de ciment pentru diferite lucrări de construcție. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre cele mai comune.

Diferite tipuri de ciment

  1. Ciment Portland obișnuit (OPC)

Cimentul Portland obișnuit, cunoscut și sub numele de OPC, este un tip de ciment care este fabricat și utilizat în întreaga lume. Este utilizat pe scară largă în toate scopurile, inclusiv:

Beton: Când OPC este amestecat cu agregate și apă, se face beton, care este utilizat pe scară largă în construcția clădirilor
Mortar: Pentru îmbinarea zidăriei
Tencuiala: Pentru a da un finisaj perfect peretilor
Companiile de ciment din Malaezia oferă OPC în trei grade diferite, și anume gradele 33, 43 și 53.

Pe lângă scopurile menționate mai sus, cimentul Portland obișnuit este, de asemenea, utilizat pentru fabricarea de chit, chit de perete, blocuri solide de beton, blocuri AAC și diferite tipuri de ciment.

  1. Ciment Portland Pozzolana (PPC)

Pentru a pregăti ciment PPC sau Portland Pozzolana, trebuie să măcinați clincherul puzzolanic cu ciment Portland.

PPC are o rezistență ridicată la diferite atacuri chimice asupra betonului. Este utilizat pe scară largă în construcții, cum ar fi:

Structuri marine
Lucrari de canalizare
Poduri
Piersuri
Baraje
Lucrări de beton în masă

  1. Ciment cu întărire rapidă

Furnizorii de ciment din Malaezia oferă și ciment cu întărire rapidă. Cimentul cu întărire rapidă este realizat atunci când C3S fin împământat este afișat în OPC cu beton mai înalt.

Este folosit în mod obișnuit în construcții rapide, cum ar fi pavajul de construcție.

  1. Ciment cu întărire extra rapidă

După cum sugerează și numele, cimentul cu întărire rapidă câștigă rezistență mai rapid și este obținut prin adăugarea de clorură de calciu la cimentul cu întărire rapidă.

Cimentul cu întărire foarte rapidă este utilizat pe scară largă în betonarea pe vreme rece, pentru a fixa rapid cimentul. Este cu aproximativ 25% mai rapid decât cel al cimentului cu întărire rapidă cu una sau două zile.

  1. Ciment la căldură scăzută

Producătorii de ciment din Malaezia oferă ciment la căldură scăzută care este preparat prin menținerea procentului de aluminat tricalcic sub 6% și prin creșterea proporției de C2S.

Acest ciment cu căldură scăzută este utilizat în construcția de beton în masă, cum ar fi barajele gravitaționale. Este important de știut că este mai puțin reactiv și timpul inițial de setare este mai mare decât OPC.

  1. Ciment rezistent la sulfati

Acest tip de ciment este fabricat pentru a rezista atacului sulfatului din beton. Are un procent mai mic de aluminat tricalcic.

Cimentul rezistent la sulfati este utilizat pentru constructii in contact cu solul sau apa subterana care au mai mult de 0,2% sau respectiv 0,3% g/l saruri sulfat.

De asemenea, poate fi utilizat pe suprafețe de beton supuse la umezire și uscare alternativă, cum ar fi pilonii de pod.

  1. Ciment cu priză rapidă

Furnizorii de ciment din Malaezia oferă, de asemenea, ciment cu priză rapidă, care se întărește mai repede decât OPC, dar rezistența rămâne aceeași. În această formulă, proporția de gips este redusă.

Cimentul cu priză rapidă este utilizat pentru construcții care necesită o priză rapidă, cum ar fi structurile subacvatice și în condiții de vreme rece și ploioasă.

  1. Ciment de zgură de furnal

Acest tip de ciment este fabricat prin măcinarea clincherului cu aproximativ 60% zgură și este similar cu cimentul Portland. Este utilizat pentru construcții în care considerentele economice sunt importante.

  1. Ciment cu conținut ridicat de alumină

Cimentul cu conținut ridicat de alumină este obținut prin amestecarea calcinării bauxitei și varului cu clincher în timpul procesului de fabricație a OPC.

Pentru a fi considerat ciment cu conținut ridicat de alumină, cantitatea totală de conținut de alumină ar trebui să fie de cel puțin 32%, iar raportul dintre greutatea aluminei și var trebuie menținut între 0,85 și 1,30.

Cele mai frecvente utilizări sunt în construcții care sunt supuse la temperaturi ridicate, cum ar fi un atelier, refractare și turnătorii.

  1. Ciment alb

Acest tip de ciment este fabricat folosind materii prime care nu conțin fier și oxizi. Cimentul alb trebuie să aibă var și argilă într-o proporție mai mare. Este similar cu OPC, dar este mai scump.

Load More Related Articles
Load More By Gavrilescu Luca
Load More In Constructii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci într-o clădire de birouri

Clădirile de birouri au fost dintotdeauna unul dintre pariurile câștigătoare în domeniul i…