Home Constructii Termoizolarea exterioară a casei: 5 sfaturi esențiale 

Termoizolarea exterioară a casei: 5 sfaturi esențiale 

7 min read
0
0
340

Pentru a proteja casa de schimburile de temperatură cu exteriorul, o casă are nevoie să fie izolată. Izolația casei reprezintă un strat menit să mențină un climat interior potrivit, iar aceasta se recomandă din ce în ce mai mult din cauza punților termice ale clădirilor. Discutăm în cele ce urmează despre lucrurile pe care trebuie să le știi despre termoizolarea locuințelor, așa că iată câteva sfaturi care să te ajute.

Alege un adeziv potrivit lucrării pe care o realizezi

Adezivul pentru termosistem este foarte important, așa că este recomandat să cumperi un material de calitate, care să ofere o aderență perfectă. Nu uita că pentru polistiren se folosesc anumite tipuri de adezivi, fiindcă materialele care trebuie să adere sunt diferite. Nu ar fi rău să iei legătura cu un specialist care să te ajute să stabilești care este cel mai bun adeziv pentru lucrarea ta, ca să-l poți folosi în vederea realizării izolației.

Folosește plasă din fibra de sticlă pentru armare și stabilizare

Plasa joacă un rol vital în realizarea termosistemului, așa că nu trebuie să uiți de aceasta. Plasa se dispune pe suprafața termosistemului și trebuie acoperită mai apoi cu material cimentos care să asigure protecția și durabilitatea sistemului. Plasa din fibră de sticlă are și proprietatea de a îmbunătăți caracteristicile de rezistență ale termosistemului exterior, așadar este necesar să folosești acest produs pentru a obține rezultatele dorite.

Curăță foarte bine substratul

Curățarea substratului este un aspect deosebit de important când vine vorba despre realizarea termosistemului exterior, deoarece pentru o bună aderență a sistemului vei avea nevoie de un substrat curat. Verifică dacă substratul nu are goluri sau fisuri, și, dacă există, repară-le. Fisurile se pot transforma în timp în goluri care pot pune în pericol siguranța sistemului de izolare. Prin urmare, acestea trebuie curățate și umplute cu material, pentru ca substratul să fie perfect plan. Planeitatea este importantă deoarece dacă suprafața prezintă denivelări, sistemul de termoizolare exterioară trebuie adaptat la această caracteristică.

Aplică o tencuială calitativă

Doar aplicând un sistem de termoizolare vei reuși să te protejezi de pierderi de căldură și să ai confort în timpul verii. Totuși, chiar și acest termosistem are nevoie la rându-i de protecție. În acest sens poți aplica o tencuială decorativă, dar care să aibă și rol de protecție. Cere ajutorul specialiștilor în domeniul construcțiilor și vezi ce tip de tencuială decorativă ți se potrivește, astfel încât casa ta să fie protejată. În general, tencuielile siliconice sunt cele mai utilizate, deoarece acestea au rolul de a crea o peliculă impermeabilă, care protejează peretele de ploaie și alte intemperii.

Realizează un audit al clădirii

Pentru a ști exact care sunt materialele de izolare a casei ar fi nevoie să soliciți un audit și o termografiere a casei. În acest fel, vei putea ști cu exactitate care sunt punțile termice ale casei tale, adică zonele cu probleme prin care se poate face transferul de temperatură. În urma auditului vei vedea și care sunt materialele recomandate pentru izolare, grosimea de strat necesară și alte detalii specifice lucrării, astfel încât să poți lua cea mai bună decizie.

Termosistemul unei locuințe este important pentru a-ți asigura confortul și pentru a îmbunătăți caracteristicile imobilului, casa ta putând deveni astfel mult mai eficientă energetic. Dacă o locuință este eficientă din acest punct de vedere, acest lucru se va reflecta și în costurile aferente facturilor de energie. Prin urmare, poți spune că realizarea unui termosistem este una dintre investițiile inteligente pe care le poți face în casa ta. 

Load More Related Articles
Load More By Gavrilescu Luca
Load More In Constructii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci într-o clădire de birouri

Clădirile de birouri au fost dintotdeauna unul dintre pariurile câștigătoare în domeniul i…