Home Constructii Cel mai bun BCA pentru constructii

Cel mai bun BCA pentru constructii

7 min read
0
0
275

Majoritatea oamenilor întampina problema de fiecare data cat avanseaza lucrarile in constructii deoarece materialele si calitatea acestora trebuie sa fie una superioara.
Astazi vorbim despre BCA si ce alegeri sa faci in functie de necesitati

BCA-ul este un material de construcție foarte popular, și pe bună dreptate, căci aduce o serie de avantaje notabile în construcția casei. Betonul celular autoclavizat este un material cu structură poroasă, fiind obținut din elemente naturale precum ciment, var, nisip și apă. Configurația acestuia presupune închiderea aerului în milioane de pori minusculi distribuiți uniform, motiv pentru care este și cel mai ușor material de construcții.

Ghid de achiziție în alegerea celui mai bun BCA pentru construcții

BCA-ul vine cu o performanță structurală și cu proprietăți tehnice superioare, astfel reprezintă alegerea cea mai bună ca material de construcție pentru o casă. Este economic, un bun izolator termic, fiind folosit atât pentru construcții exterioare, cât și interioare. Totuși, pentru a face cea mai bună alegere, trebuie să cunoști câteva informații cheie despre BCA, pe care ți le vom dezvălui în continuarea articolului.

Tipuri de BCA

Există două tipuri de BCA, realizate prin două tehnologii distincte, diferențele între ele constând în proporția liantului var și ciment, și utilajul de bază folosit pentru tăierea produsului.

Faptul că vei găsi numeroși producători de BCA, nu înseamnă că există și alte diferențe decât cele de mai sus între produsele lor. O altă distincție este cea legată de dimensiuni, care indică destinația de utilizare, pentru interior sau exterior.

Caracteristici BCA

Așa cum ți-am mai spus, BCA-ul se folosește în executarea pereților exteriori, dar și interiori, la orice tip de construcție civilă sau industrială. Printre cele mai importante caracteristici se numără:

✓ Rezistența la compresiune, de 3,2 N/mm2

Stabilitate dimensională
✓ Aderență crescută
✓ Conductivitate termică optimă, de 0,125 W/mk
✓ Reacție optimă la foc, clasa A1
✓ Rezistență sporită la îngheț-dezgheț

BCA-ul reprezintă cel mai utilizat material de construcție, deoarece are proprietăți foarte bune la un preț extrem de accesibil și avantajos.

Avantaje BCA

Datorită caracteristicilor sale enumerate mai sus, BCA-ul vine cu o serie de avantaje demne de luat în considerare:

Este un material optim în cazul unui incendiu, rezistă peste 4 ore la temperaturi ridicate. În plus, nu emană nici fum, nici gaze toxice la ardere
Prezintă o rezistență crescută la infiltrațiile cu apă, nu permite dezvoltarea mucegaiului și a igrasiei
Are o greutate volumetrică mică, este foarte ușor de lucrat cu acest material fără a fi necesare utilaje suplimentare
Este foarte rezistent la compresiune, încovoiere și întindere
Este un material care oferă o izolare termică crescută, datorită aerului care este capturat în milioanele de pori minusculi care compun BCA-ul. Mai mult, oferă un confort termic optim, consum mic de energie și costuri reduse de întreținere.
Fiind un material ușor, cu blocuri de dimensiuni relativ mari, construcția se finalizează mai rapid
În cazul unei demolări, BCA-ul poate fi dărâmat cu o mai mare ușurință
Reprezintă un material ecologic ce poate fi reciclat în proporție de 100% și nu necesită placare suplimentară cu polistiren, fiind el singuri un izolator termic foarte bun
Material rezistent la activități seismice sau inundații
Dezavantaje BCA

La fel ca orice alt material, și BCA-ul are o serie de dezavantaje, sau, mai bine spus, câteva criterii de precauție pe care trebuie să le asiguri pentru a te bucura de o construcție bine realizată, durabilă în timp:

Aplicarea mortarului special pentru BCA trebuie realizată în condiții de temperatură și umiditate optime
BCA-ul trebuie ferit bine de umezeală înainte de a fi utilizat, căci apa poate pătrunde în straturile superficiale și se evaporă greu, afectând calitățile termoizolatorii
Structura casei necesită stâlpi de beton pentru ca BCA-ul să ofere o rezistență eficientă a construcției

Acum că știi toate aceste informații despre BCA, casa visurilor tale este pregătită să prindă contur. În continuare, îți oferim și câteva variante concrete de cel mai bun BCA pentru construcții.

Load More Related Articles
Load More By Gavrilescu Luca
Load More In Constructii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci într-o clădire de birouri

Clădirile de birouri au fost dintotdeauna unul dintre pariurile câștigătoare în domeniul i…