Home Stiri Segmentul rezidential se dezvolta rapid

Segmentul rezidential se dezvolta rapid

4 min read
0
0
234

Bucurestiul are una din cele mai dinamice si atractive piete imobiliare, acest lucru este evident. In ultimii ani, amploarea dezvoltarii orasului a capatat accente din ce in ce mai dinamice. Evolutia pozitiva a economiei a dus la infiintarea de noi companii. In fiecare saptamana sau luna, apar noi si noi firme care isi deschid birouri in Bucuresti. Segmentul rezidential este reprezentat de o selectie ampla de cladiri de birouri, amplasate nu doar in nordul orasului( Pipera, Baneasa, Otopeni), dar si in Sud sau Vest. Companii multinationale sau mici firme sunt in cautare de spatii de inchiriat. Nu este o misiune usoara. Spatiile destinate birourilor sunt limitate, iar cererile din partea clientilor sunt din ce in ce mai mari. Rata de ocupare este mare iar noi cladiri sunt acum in constructie, ca urmare a cererii sporite.

Cele mai multe solicitari de inchiriere vin din partea firmelor cu domeniu de activitate financiar, IT sau servicii de tip business process outsourcing (BPO). Chiriasii importanti, de talie mare isi vor extinde ariile inchiriate in marile centre de business pozitionate central, in nord sau in vest. Companiile medii se reloca in spatii mai reduse, dar amplasate convenabil. Ca noutate, in vara lui 2017 se estimeaza o inflorire a segmentului HUB, acele spatii de inchiriat in comun, care sunt oferite micilor intreprinzatori sau freelancerilor. Segmentul de business este foarte flexibil, iar ofertele sunt la indemana oricui. Mai multe spatii amenajate pentru sistemul coworking apar in tot Bucurestiul. Profesii liberale, tineri avocati, arhitecti, designeri web, aleg sa se intalneasca cu clientii in sali amenajate original, care stimuleaza creativitatea si inspiratia.

In acelasi timp, spatiile de birouri amenajate in apartamente scad ca atractivitate, gradul de ocupare e mai redus iar investitorii nu mai sunt atrasi de investitii de acest gen. Firmele doresc amenajari interioare de calitate superioara, servicii logistice si alte cerinte ce nu pot fi asigurate decat de cladirile rezidentiale, specializate in inchirieri. Acolo birourile sunt personalizate la cerinta clientului si ofera un ambient de munca productiv si foarte eficient.

Cladirile de birouri sunt construite dupa norme de constructie europene, iar certificarile eco nu lipsesc. Oamenii de afaceri aleg sa isi desfasoare activitatea in suprafete amenajate de designeri iar birourile si spatiile de lucru sunt de multe ori decorate original. In locul clasicelor birouri, se intalnesc decoruri indraznete, obiecte neobisnuite care creaza un climat deosebit pentru angajati. Viitorul este creionat de aceste spatii noi, deosebite, iar segmentul rezidential se adapteaza cerintelor pietii. Anul 2017 va insemna progres, accente urbane creative, birouri moderne si companii in plina dezvoltare. Dinamic si viu, Bucurestiul ofera spatii potrivite pentru mediul de afaceri si atrage din ce in ce mai multe companii straine.

Load More Related Articles
Load More By Gabriela Rubtov
Load More In Stiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Brandul de lux VINOTTI, prezent la Târgul de mobilă de la Romexpo cu noua sa colecție

Brandul de lux VINOTTI vine la Târgul de Mobilă MOBILA EXPO cu noua sa colecție de canapel…