Home Constructii Schimbarea WC-ului cu montaj pe pardoseală

Schimbarea WC-ului cu montaj pe pardoseală

9 min read
0
0
250


Majoritatea oamenilor își doresc să se descurce singuri în ceea ce privește montarea unor obiecte sanitare precum WC-ul.Așa că am pregătit pentru voi un scurt tutorial care sper să vă ajute.

Demontarea WC-ului 

01

Închideți mai întâi robinetul colțar de pe rezervor și goliți-l pe acesta (apăsați clapeta de tras apa). Puteți desface acum șuruburile de pe podea ale WC-ului. Dacă pe margine există o etanșare cu silicon, tăiați-o cu un cuțit universal. 
Puteți extrage acum țeava de scurgere din WC și să o puneți deoparte. Demontați acum WC-ul și decuplați și ștuțul de racordare din acesta. Apa rămasă în vasul de WC se poate goli într-o găleată. 
Îndepărtați pe cât posibil resturile de silicon. Dacă mai există o protecție fonică, o puteți îndepărta și pe aceasta acum.

Montarea WC-ului 

02

Puneți noul WC invers pe podeaua protejată cu un carton. Puneți o protecție fonică pe suprafața de amplasare. Dacă noul dumneavoastră WC este mai mare decât placa de protecție fonică, pe marginea inferioară a WC-ului puteți lipi bandă de montaj rapidă indentată. Această bandă îndeplinește același scop.

03

Continuați montajul prin așezarea WC-ului pe suprafața de bază. În funcție de WC și de țeava de scurgere mai este necesară o mufă, așadar un element de legătură între WC și țeavă. Conectați-l la racordul țevii de scurgere pe partea din spate a WC-ului. Ungeți țeava de scurgere la capăt cu lubrifiant și împingeți până la limită în mufă.

04

Acum trebuie determinată dimensiunea pentru înălțimea și lungimea țevii de scurgere. Determinați înălțimea prin măsurarea distanței dintre suprafața podelei și pnctul de conectare de pe rezervor. Transferați apoi pur și simplu înălțimea la țeava de scurgere verticală În ceea ce privește lungimea, un rol important de joacă și capacul pentru WC. Puteți scurta țeava numai atâta cât capacul pentru WC să se poată deschide bine și să nu cadă la loc. Consultați în acest sens intrucțiunile de montaj pentru capacul de WC.

05

Puteți tăia țeava de scurgere cu un bomfaier, în locurile marcate. Debavurați apoi cantul cu o pilă sau cu hârtie abrazivă.

06

Conectați apoi țeava de scurgere la rezervor, aduceți WC-ul în poziția corectă și conectați-l cu țeava de scurgere. Punctul de îmbinare de pe țeava de scurgere se tratează cu lubrifiant. Astfel se poate împinge mai ușor în garnitura de mufare la WC.

07

Ștuțul de racordare trebuie schimbat, de asemenea, împreună cu WC-ul.

08

Măsurați pentru aceasta distanța dintre WC și perete.

09

Stabiliți apoi adâncimea de introducere a țevii în racordul de perete.

10

Conectați acum ștuțul de racordare la WC și desenați pe țeavă, la muchia posterioară a WC-ului, folosindu-vă de o nivelă cu bulă. Adăugați de la acest marcaj adâncimea de introducere determinată și distanța față de perete a WC-ului. Aveți astfel lungimea totală necesară a ștuțului de racordare.

11

Tăiați din nou cu un bomfaier. Debavurați apoi cantul cu pila sau cu hârtie abrazivă.

12

Rotiți apoi WC-ul și măsurați grosimea peretelui acestuia în zona îmbinării cu șurub. Marcați această grosime apoi spre interior și dați găurile pentru dibluri. Introduceți acum diblurile și înșurubați colțarul de fixare.

13

Puteți monta acum ștuțul de racordare pe racordul WC-ului. Montați acum WC-ul pe colțarul de fixare. Țeava de scurgere poate fi introdusă acum în WC și ștuțul de racordare poate fi îmbinat cu racordul de perete. În acest sens, WC-ul se poate împinge încă în față, astfel încât țevile să se poate conecta mai bine. Aliniați apoi WC-ul de așa manieră încât găurile laterale să coincidă cu colțarele de fixare.

14

Lateral, WC-ul poate fi prins acum cu șuruburi pe colțarele de fixare, iar pe capetele șuruburilor se pot monta capacele potrivite.

15

Deschideți din nou robinetul colțar de pe rezervor și umpleți-l pe acesta cu apă. Trageți acum o dată apa și testați etanșeitatea racordurilor de țeavă.

Montarea capacului de WC 

16

La montarea capacului de WC pot exista diferențe ușoare, în funcție de produs. Introduceți cele două dibluri de fixare în orificiile prevăzute pe WC. Introduceți apoi elementele de fixare în dibluri.

Schimbarea WC ului cu montaj pe pardoseală 16

17

Puteți pune acum capacul de WC pe cele două elemente de fixare. Acestea se pot roti, ceea ce permite adaparea perfectă pe lățime la capacul de WC. Când capacul se potrivește perfect pe vas, apăsați opritoarele și lăsați capacul jos. Strângeți acum final elementele de fixare cu o șurubelniță și montați capacele tip rozetă. Montați acum final capacul WC și lăsați-l să anclanșeze în elementele de fixare. 
La final, WC-ul poate fi etanșat cu silicon sanitar la nivelul podelei, fâșia de silicon fiind apoi netezită cu o racletă pentru rosturi.

schimbarea WC ului cu montaj pe pardoseala 17
Load More Related Articles
Load More By Gavrilescu Luca
Load More In Constructii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci într-o clădire de birouri

Clădirile de birouri au fost dintotdeauna unul dintre pariurile câștigătoare în domeniul i…