Home Constructii Cea mai nouă tehnologie în construcții.

Cea mai nouă tehnologie în construcții.

9 min read
0
0
223

În construcția clădirilor rezidențiale și a clădirilor de ferme, noile tehnologii sunt folosite astăzi tot mai mult. Pentru construcția clădirilor folosind materiale moderne care au performanțe excelente, fiabile, ecologice și durabile. Ce tehnologii de ultimă oră în construcții pot fi utilizate Inovatoare pe vremea noastră includ construcția de case din: grinzi lipite; blocuri de beton din spumă; blocuri de beton aerat; Panouri SIP. Chiar și folosind tehnologii de construcție convenționale, se pot aplica metode moderne de decorare, izolare hidro și termică, turnarea pereților etc.
Chiar și folosind tehnologii de construcție convenționale, se pot aplica metode moderne de decorare, izolare hidro și termică, turnarea pereților etc. Proprietățile grinzilor lipite Acest material nou este cel mai adesea utilizat pentru construcția de case și băi. Noile tehnologii moderne de construcție nu sunt întotdeauna ieftine. Grinda lipită se referă la materiale într-o oarecare măsură de elită. Întrucât este destul de scump, clădirile de gospodării sunt rareori ridicate din ea. Principalul avantaj al acestui nou material este rezistența și formele geometrice calibrate cu precizie. Datorită configurației speciale a lemnului lipit, este foarte ușor să asamblați case din ea. În plus, spre deosebire de cele profilate, un astfel de material nu se micșorează. Clădirile ridicate din ea arată foarte moderne și îngrijite.

Cu toate acestea, bursele lipite au un mic dezavantaj. Cert este că lipiciul este utilizat în procesul de fabricație. Ca urmare, un indicator atât de important precum curățenia mediului se agravează. Noile tehnologii în construcția de case, care implică utilizarea de grinzi lipite, nu sunt deosebit de dificile. Cu toate acestea, atunci când aleg acest material în sine, experții recomandă să acorde atenție producătorului. A cumpăra un astfel de bar este doar de la companii de încredere. Materialele achiziționate de la o companie necunoscută pot avea o calitate slabă. În acest caz, pereții asamblați chiar și cu toate recomandările pot micsora, crapă, începe să putrezească etc. Avantajele și dezavantajele blocurilor de beton din spumă Ultimele tehnologii în construcții implică utilizarea de materiale naturale prelucrate într-un mod special, ci și fabricate artificial. De exemplu, casele de țară sunt foarte des construite astăzi din blocuri de spumă. Astfel de clădiri sunt pur și simplu remarcabile pentru performanța lor. Avantajele blocurilor de spumă includ:

-capacitatea de a „respira”; calități excelente de conservare a căldurii;

-greutate ușoară;

-ușurință de utilizare.

Blocurile de spumă sunt așezate pe lipici. Mai mult, se aplică, în contrast cu mortarul de ciment, cu un strat foarte subțire. Drept urmare, podurile reci nu se formează în pereți. Dar, desigur, acest material are dezavantajele sale. Acestea includ în principal fragilitatea. La ridicarea pereților din beton spumant, trebuie utilizată armarea. În plus, blocurile de spumă se tem de umiditate. Adică, de exemplu, o baie din ele nu merită construită. Chiar și clădirile rezidențiale construite din acest material trebuie în plus acoperite cu materiale de finisare sau acoperite cu tencuială specială.

Acesta este un alt material care a câștigat o imensă popularitate în rândul proprietarilor de zone suburbane.Ca și betonul din spumă, este o piatră specială artificială, cu un număr mare de mici goluri în interior. Datorită acestei structuri, blocurile de acest tip păstrează foarte bine căldura și sunt ușoare. Avantajele betonului aerat includ, printre altele, geometria ideală a formelor. Finisarea pereților din acest material este foarte ușoară, deoarece au o suprafață perfect netedă. Pentru a construi o casă din blocuri de beton aerat poate fi foarte rapid. Totuși, astfel de pereți necesită și armare.

Caracteristicile panourilor SIP

Noile tehnologii în construcții, care au venit la noi din alte țări, permit deseori construcția de clădiri low-cost cu caracteristici operaționale excelente. În căsuțele de casă rezidențiale și de vară astăzi destul de des, puteți vedea case ușoare din panourile SIP. Tehnologia construirii clădirilor din acest material se numește canadian. Cert este că a fost inventat în această țară rece. Principalul avantaj al panourilor SIP este că, prin utilizarea lor, este posibil să se construiască case foarte calde. Avantajele acestui material pot include și:

-Ușor de instalat. Puteți asambla o casă canadiană în doar câteva săptămâni. În același timp, este complet opțional să angajezi o echipă de construcții.

-Tehnologia construirii de case din panourile SIP este foarte simplă. Acestea sunt fixate pe cherestea folosind șuruburi autofiletante.
-Simplitatea finisajului. Pereții caselor realizate din panouri SIP se caracterizează printr-o uniformitate perfectă.

-Capacitatea de reamenajare rapidă. Instalarea de noi sau eliminarea partițiilor vechi într-o astfel de casă nu va fi dificilă.

-Grad înalt de izolare fonică. Din partea străzii, niciun sunet nu pătrunde în astfel de case.

Mulțumim pentru atenție.Sper că v-am ajutat!

Load More Related Articles
Load More By Gavrilescu Luca
Load More In Constructii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci într-o clădire de birouri

Clădirile de birouri au fost dintotdeauna unul dintre pariurile câștigătoare în domeniul i…