Home Stiri Leviatan Design și Ubitech Construcții susțin cu exemple concrete, cursul “Introducere în BIM” – primul curs despre digitalizare în construcții, organizat de Universitatea Politehnică Timișoara

Leviatan Design și Ubitech Construcții susțin cu exemple concrete, cursul “Introducere în BIM” – primul curs despre digitalizare în construcții, organizat de Universitatea Politehnică Timișoara

4 min read
0
0
284

Leviatan Design și Ubitech Construcții continuă să sprijine dezvoltarea educațională a viitorilor ingineri constructori, prin susținerea disciplinei facultative „Introducere în BIM”organizată de Universitatea Politehnică Timișoara.

Colegii noștri au fost invitați de către  Dr. -Ing. Andrei CRIȘAN, șef de lucrări în cadrul departamentului de Construcții Metalice și Mecanica Construcțiilor, Facultatea de Construcții, Universitatea Politehnică din Timișoara să sprijine cursul „Introducere în BIM” prin prezentarea de exemple practice, aplicate în proiectare, execuție și coordonarea lucrărilor de construcții folosind metodologia BIM. Prin această intervenție ajutăm studenții să înțeleagă aplicarea practică și utilitatea folosirii platformelor și programelor de ultimă generație ca Revit, BIM360, NextBIM și VisualLive pentru o abordare integrată a procesului de construire pe tot parcursul ciclului de implementare al investiției.

Numărul mare de studenți care s-au înscris confirmă interesul crescut al studenților pentru tehnologie și procesele moderne de lucru aplicate în domeniul construcțiilor.

Cursul  facultativ „Introducere în BIM” se adresează, în special, studenților Facultății de Construcții din anul IV, dar oferă posibilitatea de înrolare tuturor studenților și cadrelor didactice din cadrul UPT. Tematica cursului înglobează subiecte precum standarele BIM și situația adoptării acestora în lume, rolurile din cadrul proiectelor, nivelurile de detaliere și dimensiunile BIM, BIM pentru arhitecți, ingineri, proprietari, autorități și producători. De asemenea, oferă o vedere de ansamblu și comentarii asupra standardului SR ISO 19650, partea 1 și 2.

Leviatan Design și Ubitech Construcții au dezvoltat intern proceduri și procese concrete de lucru conform standardului BIM iar aplicarea lor în munca de zi cu zi le-a permis reprezentaților celor două companii să exemplifice cu ușurință punerea în practică a principiilor teoretice printr-un curs modern, care conține atât partea teoretică, cât și aplicată.

Despre companii:

Ubitech Construcții, companie de construcții specializată în proiecte complexe pentru care automatizarea și digitalizarea tuturor proceselor cu implementarea la un nivel ridicat din punct de vedere atât tehnic, cât și a documentației metodologiei BIM, reprezintă o prioritate în vederea sporirii nivelului de eficientizare a comunicării și creșterii calității execuției proiectelor.

Load More Related Articles
Load More By Gavrilescu Luca
Load More In Stiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci într-o clădire de birouri

Clădirile de birouri au fost dintotdeauna unul dintre pariurile câștigătoare în domeniul i…