Home Constructii Izolarea fațadei unei clădiri: 6 echipamente necesare pentru șantier

Izolarea fațadei unei clădiri: 6 echipamente necesare pentru șantier

7 min read
0
0
405

Izolarea clădirilor aduce nenumărate beneficii la nivel de eficiență energetică, iar din acest motiv tot mai multe persoane optează pentru acest proces. Pentru a realiza lucrările de izolare vei avea nevoie de materiale și de forța de muncă, dar și de scule și echipamente specifice. Iată așadar care sunt acestea și cum te ajută ele în realizarea lucrărilor.

Schele metalice pentru lucrări la înălțime

Izolațiile presupun lucrări pe înălțime, de preferat, cu o continuitate cât mai mare. Pentru a realiza lucrările de izolare pe întreaga înălțime a clădirii va fi nevoie să ai la îndemână o schela metalica mobila, pe care să o poți muta, treptat, pe măsură ce avansezi. Schelele metalice sunt reglabile și rezistente, așa că nu trebuie să îți faci griji cu privire la greutatea admisă sau la durabilitate. În general, schelele sunt realizate din aluminiu, iar alegerea lor, depinde foarte mult și de regimul lor de înălțime.

Extensii pentru schele metalice

Atunci când schelele metalice nu sunt suficiente, însă nu se justifică achiziționarea uneia noi, o extensie poate fi benefică. Tot ce trebuie să faci este să analizezi foarte bine dimensiunile schelei existente, mai ales la nivelul podinei, pentru ca extensia să vină ca o completare firească a acesteia.

Chingi pentru susținere

Lucrul la înălțime nu este o joacă, așa că, pentru a te asigura că îți oferi ție sau muncitorilor o soluție sigură de lucru, trebuie să achiziționezi chingile potrivite. Acestea au puncte fixe de prindere: unul, la nivelul acoperișului, iar celălalt va fi prins de echipamentul de protecția al muncitorului.

Echipamente pentru protecția muncii

Izolarea unei locuințe presupune implicarea operatorilor umani, care trebuie protejați împotriva incidentelor. De aceea, aceștia trebuie să primească și să poarte un echipament de protecție care constă în: căști de protecție, salopete, mănuși, ochelari și bocanci, viziere și măști.

Căștile trebuie să fie calitative și rezistente, astfel încât la contactul cu diferite obiecte ele să protejeze zona capului de accidentări. Bocancii de șantier sunt în general foarte rezistenți și sunt întăriți în vârf cu plăcuțe de metal, pentru a proteja picioarele de accidentări. Echipamentul de protecție este obligatoriu pe șantier, în orice condiții, cu atât mai mult în situațiile de lucru care implică folosirea unor materiale destul de grele. Este necesar ca pe lângă aceste echipamente să cumperi și accesoriile necesare, astfel încât muncitorii să fie protejați 100% în timpul activității.

Jachete de lucru pentru munca în perioade reci

Munca la nivelul sistemelor de izolare, acolo unde este o expunere completă, presupune lucrul afară. Pentru a proteja muncitorii și pentru a-i feri de frig va fi necesar să apelezi la echipamente groase de lucru, precum gecile sau jachetele.

Plasă pentru protecția suprafețelor

Plasa cu care se acoperă lucrările de izolare este foarte importantă, atât pentru că delimitează vizual lucrările, cât și pentru că protejează, fie și la un nivel mic, pietonii de obiectele căzute.

Plasa protejează în același timp și muncitorii, deoarece este un strat de protecție împotriva temperaturilor foarte scăzute. De aceea, ar trebui să iei în calcul achiziționarea unor plase ca să acoperi lucrarea, astfel încât aceasta să fie protejată de intemperii.

Izolarea termică a unei clădiri presupune multă grijă și atenție la detalii, mai ales la pericolele care pot apărea pe nevăzute. Cu echipamentele potrivite, lucrările se vor desfășura fără probleme, astfel încât clădirea să fie perfect izolată la timp.

Load More Related Articles
Load More By Gavrilescu Luca
Load More In Constructii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci într-o clădire de birouri

Clădirile de birouri au fost dintotdeauna unul dintre pariurile câștigătoare în domeniul i…