Home Constructii Utile Importanta unor cosuri de fum de calitate in completarea semineelor si sobelor

Importanta unor cosuri de fum de calitate in completarea semineelor si sobelor

6 min read
0
0
299

Frumusetea unui semineu este unul dintre motivele pentru care tot mai multi oameni investesc in acest element clasic. Totusi, in ziua de astazi, semineele sunt ceva mai actualizate, cu cosuri de fum moderne, in variante diferite in functie de combustibilul utilizat, precum si intr-o variata gama de stiluri.

Chiar daca semineele pe baza de curent electric sunt mai usor de pus in functiune, semineele clasice sunt inca alegerea foarte multor oameni. Multe dintre acestea nu se instaleaza doar, ci se construiesc direct in casele doritorilor, utilizand diferite materiale ceramice si ulterior racordarea la un cos de fum corespunzator sau construit si el in timpul constructiei semineului.

Cat de importante sunt aceste cosuri de fum?

Cosul de fum are o functie simpla insa obligatorie in absolut orice casa unde se doreste arderea lemnului. Acesta evacueaza fumul si gazele produse prin utilizarea lemnului pentru o ardere in deplina siguranta. Cosurilor de fum le este cunoscuta utilitatea inca din vremuri stravechi, cand oamenii au cautat metode prin care sa evacueze fumul produs de lemn la coacerea mancarii pe foc.  

In ziua de astazi, cosurile de fum nu sunt doar elemente bonus, ci o obligatie pe care orice detinator de seminee si sobe o are. Doar cu un cos de fum de calitate inalta, care este supus verificarilor periodice, poate garanta siguranta totala a casei, oamenilor si animalelor de companie.

Cosurile construite eficient din materiale de calitate vor evacua in deplina siguranta orice fum sau gaze produse prin arderea combustibililor. Totusi, calitatea construirii nu este suficienta, fiind indicat sa apelam la servicii profesionale de curatare si verificare a cosurilor, de fiecare data cand ne recomanda specialistii.

Tipuri de cosuri de fum

Inainte sa trecem in revista cele doua tipuri principale de cosuri de fum, este necesar sa mentionam ca indiferent de tipul ales, un rol foarte important in durabilitatea sistemului cos plus semineu il are calitate materialelor folosite. Acest standard este atins, cu siguranta, atunci cand apelam la companii competente, cu experienta indelungata pe piata construirii si instalarii de seminee si cosuri.

Cosuri din inox

Unul dintre avantajele principale ale semineelor de acest tip este ca pot fi instalate destul de simplu, chiar si la o simpla renovare, nu doar cand se construieste casa de la zero. In acelasi timp, inoxul este considerat un material rezistent dar foarte flexibil, lucru ce il face mult mai usor de prelucrat. 

In plus, daca alegeti cosuri de inox de calitate inalta, aveti garantia ca temperaturile mari care vin din semineu, conditiile meteo si trecerea timpului nu le vor degrada, deci isi vor pastra rezistenta. 

Cosuri din ceramica

Cosurile de fum ceramice se remarca, in special, prin eficienta foarte ridicata prin care fumul este evacuat in siguranta maxima, dar si prin calitatea lor, bucurandu-se de o configuratie speciala care imbina mai multe straturi speciale.

Intr-adevar, cosurile din ceramica presupun constructii ceva mai ample, insa avantajele ce tin de performanta si durabilitate fac ca totul sa merite.

Seminee Expert ofera solutii integrate

Cu o companie ca Seminee Expert va puteti bucura de servicii complete de furnizare, instalare, montare sau construire de seminee si cosuri de fum. Avand un numar foarte mare de proiecte finalizate excelent, Seminee Expert va invita sa descoperiti  aici  avantajele unui semineu clasic sau modern, precum si unor cosuri de fum construite si montate exemplar.

Load More Related Articles
Load More By iConstructii.ro
Load More In Utile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Dominique Bossan, CEO Knauf Insulation Europa/Orientul Mijlociu/Asia, despre  achiziția fabricii de vată minerală de sticlă Gecsat S.A

Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața materialelor izolante, par…