Home Stiri Grande Gloria Production susține proiectul construcției celei mai mari imprimante 3D din România 

Grande Gloria Production susține proiectul construcției celei mai mari imprimante 3D din România 

4 min read
0
0
288

Şapte tineri din Galaţi, studenţi la Facultatea de Inginerie, vor construi cea mai mare imprimantă 3D din România. Instalația va fi capabilă să printeze materiale folosite în construcţii, dar și în alte domenii de activitate.

Grande Gloria Production, companie cunoscută mai ales pentru brandul Hygienium, un jucător semnificativ în piața produselor de siguranță sanitară, oferă suportul necesar acestui demers fără precedent în țara noastră. Hygienium este plasat pe locul 1 în alegerea consumatorilor pentru categoria dezinfectanților de mâini, în topul national al dezinfectanților*, iar produsele sunt disponibile în magazine și pe www.hygieniumshop.ro.

”Dorim să realizăm o imprimantă 3D şi credem că va fi cea mai mare din România. Această imprimantă va fi capabilă să printeze construcţii şi elemente pentru o clădire. Este un proiect dificil, dar provocator”, a declarat profesorul Florin Marin Bogdan, şef de lucrări la Facultatea de Inginerie din Galaţi şi coordonatorul Cercului Ştiinţific Studenţesc de Informatică Aplicată în Ingineria Materialelor din cadrul facultăţii.

Imprimanta se va numi Hygienium 3d şi va fi capabilă să printeze materiale folosite în construcţii, precum ciment sau lut. Totodată, o noutate este că o astfel de imprimantă ar putea folosi ca material chiar și ciocolata.

,,Este un proiect ambițios, în premieră în România, iar Grande Gloria Production s-a aliat cu entuziasm acestei inițiative. Ne dorim să promovăm, să susținem și să oferim suportul logistic pentru cât mai multe demersuri de acest gen, care stimulează inovația, cercetarea, dezvoltarea de noi tehnologii în țara noastră’’, a declarat Georgiana Mocanu, director executiv al Grande Gloria Production.

Imprimanta 3D Hygienium, construită de tinerii studenți, reprezintă platforma pe baza căreia aceștia își susțin examenele de licență și disertațiile.

,,La GGP punem accent pe cercetare și inovație, având un departament special dedicat dezvoltării de noi produse și tehnologii. Ne dorim să oferim tuturor tinerilor interesați de cercetare, studenților din zona de chimie industrială și nu numai, posibilitatea de a dezvolta o carieră în domeniu, de a dezvolta tehnologii inovative pentru viitor’’, a mai spus Georgiana Mocanu.

După ce proiectul va deveni realitate, studenţii şi-au propus să printeze un întreg spaţiu expoziţional.

Load More Related Articles
Load More By Gavrilescu Luca
Load More In Stiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci într-o clădire de birouri

Clădirile de birouri au fost dintotdeauna unul dintre pariurile câștigătoare în domeniul i…