Home Constructii Evoluții pozitive pe piața construcțiilor în 2018 – 2019

Evoluții pozitive pe piața construcțiilor în 2018 – 2019

6 min read
0
0
435

Piața construcțiilor a avut o evoluție pozitivă în anul 2018, iar previziunile pentru 2019 sunt că va continua aceeași tendință ascendentă. 

Astfel, numărul locuințelor finalizate pe parcursul anului 2018 a fost cu 12% mai mare decât în 2017, ceea ce a avut o influență pozitivă asupra dezvoltării generale a pieței materialelor de construcții din România. Pe zona de zidărie, piața a înregistrat o creștere de +5,6% în 2017 față de 2017, ajungând la  un nivel de peste 6 mil. m³, similar cu nivelul atins în 2008. 

În primul trimestru al anului 2019 a continuat evoluția pozitivă înregistrată anul trecut pentru construcțiile rezidențiale, lucru dovedit atât de numărul autorizațiilor de construcție, care este în creștere față de 2018, cât și de demararea lucrărilor de șantier pentru multe proiecte de acest tip.  Creșterea pieței se datorează aproape în totalitate sporirii numărului de blocuri noi construite, în condițiile în care numărul locuințelor individuale finalizate anual în România rămâne relativ constant în ultimii opt ani. 

„Estimarea noastră, pornind de la primul trimestru al anului, este că piața construcțiilor va fi pe o tendință pozitivă și în 2019. Dincolo de creșterea pieței și a cererii, o evoluție importantă a momentului este dată de atenția sporită a clienților în etapa de documentare – ceea ce înseamnă că românii fac alegeri tot mai bine informate – și de interesul tot mai mare pentru alegerea soluțiilor accesorizate si a sistemelor complete pentru fiecare etapa importantă a construcției. În aceste condiții, Wienerberger România privește cu încredere la evoluția pieței în 2019”, a declarat presei Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing.

Despre Wienerberger România 

Wienerberger Sisteme de Cărămizi este cel mai mare producător de blocuri ceramice din România. Compania deţine patru unităţi de producţie la nivel local în Gura Ocniţei  – Dâmboviţa, Sibiu, Tritenii de Jos – Cluj  și  Berca – Buzău.

Piata constructiilor a avut o evolutie pozitiva in anul 2018, iar previziunile pentru 2019 sunt ca va continua aceeasi tendinta ascendenta.

Astfel, numarul locuintelor finalizate pe parcursul anului 2018 a fost cu 12% mai mare decat in 2017, ceea ce a avut o influenta pozitiva asupra dezvoltarii generale a pietei materialelor de constructii din Romania. Pe zona de zidarie, piata a inregistrat o crestere de +5,6% in 2017 fata de 2017, ajungand la  un nivel de peste 6 mil. m³, similar cu nivelul atins in 2008. 

In primul trimestru al anului 2019 a continuat evolutia pozitiva inregistrata anul trecut pentru constructiile rezidentiale, lucru dovedit atat de numarul autorizatiilor de constructie, care este in crestere fata de 2018, cat si de demararea lucrarilor de santier pentru multe proiecte de acest tip.  Cresterea pietei se datoreaza aproape in totalitate sporirii numarului de blocuri noi construite, in conditiile in care numarul locuintelor individuale finalizate anual in Romania ramane relativ constant in ultimii opt ani. 

„Estimarea noastra, pornind de la primul trimestru al anului, este ca piata constructiilor va fi pe o tendinta pozitiva si in 2019. Dincolo de cresterea pietei si a cererii, o evolutie importanta a momentului este data de atenția sporita a clientilor in etapa de documentare – ceea ce inseamna ca romanii fac alegeri tot mai bine informate – si de interesul tot mai mare pentru alegerea solutiilor accesorizate si a sistemelor complete pentru fiecare etapa importantă a construcției. În aceste conditii, Wienerberger Romania priveste cu incredere la evolutia pietei in 2019”, a declarat presei Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing.

Load More Related Articles
Load More By Gavrilescu Marian
Load More In Constructii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Despre Andac Construct

Povestea noastra a inceput in anul 2000, departe de Romania, in Italia. Portofoliul de cli…