Home Constructii Tipuri De Case: Structuri 

Tipuri De Case: Structuri 

8 min read
0
0
346

Când vă căutați noul loc, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți pentru a vă restrânge căutarea este să vă dați seama ce tip de structură de casă căutați. Mai jos sunt cele mai intalnite tipuri pe care le veți vedea în căutarea noului dvs. loc.

1.Apartament

Un apartament face parte dintr-o colecție de unități similare dintr-o structură de clădire. O caracteristică importantă este că trebuie să închiriezi locul de la un proprietar. Adesea, apartamentele au mulți factori de confort, cum ar fi un reparator la fața locului, spălătorie, facilități de sală de sport sau o piscină. Deși nu obțineți atât de multă intimitate și nu veți construi capitaluri proprii în reședința dvs., există multe avantaje și dezavantaje suplimentare de cântărit atunci când decideți dacă să cumpărați sau să închiriați.
Pro: Reparațiile și întreținerea sunt îngrijite
Contra: Nicio opțiune de cumpărare, mai puțină flexibilitate și libertate

2.Cooperativa

O cooperativă este cunoscută și ca cooperativă de locuințe. Acest tip de locuințe este destul de diferit de celelalte. Când cumpărați într-o cooperativă, cumpărați o cotă din compania care deține clădirea, mai degrabă decât proprietatea reală. Numărul de acțiuni pe care le dețineți se corelează, de obicei, cu cât spațiu aveți în cooperare. Odată acceptat într-o cooperativă și după cumpărarea de acțiuni, veți avea un vot pentru spațiile comune și veți împărți costurile de întreținere și alte taxe.
Pro: Un mare simț al comunității, mai puțin costisitoare decât o casă tradițională
Contra: Mai puțină libertate, trebuie să obțineți aprobarea grupului.

3.Casă


Caracteristica cheie a unei case unifamiliale este că este complet detașată de alte unități locative, spre deosebire de apartamente, apartamente sau locuințe. Majoritatea caselor din SUA sunt case unifamiliale. Sunt mai puțin frecvente în zonele foarte populate și se găsesc de obicei în suburbii. Casele unifamiliale sunt de obicei mai private și există mai multe opțiuni de personalizare (cu excepția oricăror cerințe HOA).
Pro: confidențialitate mai mare, libertate mai mare
Contra: De obicei costă mai mult pentru întreținere și deținere

4.Tiny house


Popularitatea caselor mici a crescut în ultimii ani, stimulând ceea ce este cunoscut sub numele de „mișcarea casei mici”. Aceste locuințe mici se încadrează de obicei în intervalul de 60 – 400 de metri pătrați. Unele case mici sunt prefabricate, iar unele sunt construite complet personalizate. Au devenit foarte populare printre adulții singuri și cuplurile care doresc mai multă libertate financiară și fizică, deoarece unele case mici sunt mobile și pot fi mutate în noi locații.
Pro: Mai accesibil și mai mare libertate fizică
Contra: spațiu mai mic, spațiu mai puțin pentru creșterea familiei
Deoarece prețurile caselor mici scad de obicei sub minimele ipotecare, poate fi dificil să începeți.

5.Casă de oraș

O casă de oraș este o locuință deținută individual care împarte cel puțin un perete cu o altă unitate și are intrare proprie din stradă. Sunt cele mai populare în orașele mari, unde spațiul este limitat. Casele urbane folosesc de obicei spațiul vertical cu mai multe etaje, dar economisesc spațiu orizontal stând unul lângă altul cu alte case. Uneori există facilități comune între o colecție de case.
Pro: De obicei, mai accesibile decât casele unifamiliale
Contra: Mai puțină intimitate și mai puțină libertate de a schimba exteriorul
Tipuri de case: stiluri arhitecturale

Stilul casei tale va influența puternic tipul de design interior care se va potrivi. Aceste stiluri de casă se întind de-a lungul deceniilor – nu numai că oamenii depun mult efort pentru a le restaura, dar sunt și recreate în unele construcții noi. Pe lângă aspectul estetic, cunoașterea perioadei de timp a unei case vă poate ajuta să vă pregătiți pentru probleme comune care afectează anumite stiluri – asigurați-vă că îl întrebați pe vânzător și acordați o atenție deosebită în timpul procesului final. Răsfoiți stilurile de case de mai jos pentru a vedea care opțiune este cea mai potrivită pentru preferințele dvs. și stilul de viață al familiei dvs.


Load More Related Articles
Load More By Gavrilescu Luca
Load More In Constructii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci într-o clădire de birouri

Clădirile de birouri au fost dintotdeauna unul dintre pariurile câștigătoare în domeniul i…