Home Constructii Cum sa executi corect fundatia unei case?

Cum sa executi corect fundatia unei case?

7 min read
0
0
331
Etapele unei fundații

Cum să execuți corect fundația unei case?

In doar 7 pași simplii si bine explicați vei avea o fundație bine executată si de o rezistență superioară.

Pasul 1

Selectarea suprafetei este primul pas important pentru a construi o bază solidă. La început, finalizați suprafața parcelei în funcție de cerințele dvs., de locația parcelei, de starea terenului (nu este predispus la blocarea frecventă a apei). Asigurați-vă că investigați starea solului parcelei dvs. de teren. De multe ori necesită o fundație/tratament special, deoarece solul poate să nu aibă capacitatea de încărcare dorită sau poate avea unele proprietăți adverse care pot slăbi fundația clădirii pe termen lung.

În acest scenariu, trebuie să vă consultați cu un consultant geotehnic / inginer structural pentru soluția potrivită pentru fundația clădirii dumneavoastră.

Pasul 2

Lucrările de excavare reprezintă următorul pas important pentru a construi fundația casei tale. Trebuie să efectuați o topografie adecvată a terenului dumneavoastră pentru a obține un plan de amenajare pe teren pe baza desenului aprobat. Marcați toți stâlpii, liniile de excavare a șanțurilor în raport cu liniile centrale ale pereților. Asigurați-vă că excavarea este efectuată atât cât este necesar și conform nivelurilor, alinierii, formei și dimensiunii.

În acest context, puteți numi un Antreprenor pentru efectuarea excavației de fundație a clădirii dvs. după verificarea acreditării sale a lucrărilor similare.

Pasul 3

Tratamentul anti-termite este un pas important pentru a vă proteja clădirea și fundația de atacul termitelor. Pământul din jurul fundației trebuie tratat până la nivelul plintei cu substanțe chimice adecvate.

Pasul 4

Următorul pas important al fundației clădirii dumneavoastră este compactarea stratului superior de sol excavat și furnizarea unui strat de cărămidă plată deasupra acestuia. După aceea, așezați un strat subțire (de 50 până la 75 mm grosime) de beton slab de dimensiuni cu cel puțin 6 inci mai mult decât dimensiunea suportului.

Acest pas va asigura fundația clădirii dvs. pe o bază plană și fermă pentru așezarea RCC (Beton de ciment armat) a suportului și va menține conținutul de umiditate al betonului de bază fără nicio înmuiere a solului.

Pasul 5

Următorul pas al fundației clădirii dumneavoastră este cofrajul din lemn. Cofrajul trebuie realizat conform dimensiunii suportului și suficient de rigid, astfel încât să nu existe nicio deplasare în timpul plasării barelor de armătură și așezării și compactării betonului. Spațiul dintre cofraj trebuie etanșat corespunzător pentru a preveni orice pierdere de nămol din beton.

Pasul 6

Următorul pas important al fundației clădirii dumneavoastră este lucrarea de armare din oțel (barbă). Aceasta conferă clădirii dumneavoastră rezistență si siguranță la cutremure.

Tăierea și îndoirea barelor de armare trebuie efectuate conform programului de îndoire a barei de la bază pentru a evita risipa de materiale din oțel. Așezarea și fixarea barelor de armat trebuie făcută corespunzător cu blocuri de acoperire din beton adecvate pentru a evita orice deplasare a armaturii în timpul turnării betonului.

Pasul 7

Ultimul pas important al fundației tale pentru clădire este turnarea betonului în soclu. Betonul trebuie să fie conform gradului de proiectare aprobat. Pentru verificarea calității, lucrabilitatea betonului se verifică periodic în timpul procesului de betonare și se iau cuburi de probă din beton de numerele cerute pentru a verifica rezistența la strivire a cuburilor de probă la 7 zile și respectiv 28 de zile. Betonul trebuie compactat bine în poziție și întărit corespunzător. Întărirea ar trebui să înceapă devreme și trebuie continuată pentru o perioadă suficientă pentru a se asigura că dezvoltă rezistența dorită și nu se crăpă.

Toți acești 7 pași sunt esențiali pentru construirea unei fundații puternice a casei tale. Este incredibil de important ca fundația casei tale să fie executată corect. Orice greșeală pe care o faci la fundație nu poate fi schimbată pe întreaga durată de viață a casei tale.

Sperăm ca v-am ajutat.

Load More Related Articles
Load More By Gavrilescu Luca
Load More In Constructii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci într-o clădire de birouri

Clădirile de birouri au fost dintotdeauna unul dintre pariurile câștigătoare în domeniul i…