Home Constructii Cum alegi cel mai bun întrerupător smart cu panou touch?

Cum alegi cel mai bun întrerupător smart cu panou touch?

32 min read
0
0
216

Cum alegi cel mai bun întrerupător smart cu panou touch? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă întrerupătorul cu panou touch potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun intrerupator inteligent cu touchSuntem din ce în ce mai atrași de tehnologie, deoarece aceasta ne face viața mult mai ușoară, mai interesantă, și ne ajută să economisim mai mult timp, cel mai important bun al zilelor noastre.

Ușor, ușor, aceasta și-a făcut loc chiar și în casele noastre. Acum totul poate fi smart. Era doar o chestiune de timp până să apară și întrerupătoare inteligente cu panou touch.

Acestea îți permit să controlezi lumina din casă, printr-o simplă atingere. Dacă ești interesat de un astfel de produs, citește acest articol pentru a afla cum poți alege cel mai bun întrerupător cu panou touch.

Top 3 întrerupătoare touch smart recomandate

De ce să alegi cel mai bun întrerupător smart cu panou touch?

Nu este nimic greșit cu întrerupătoarele obișnuite, dar, dacă tot trebuie să le înlocuiești sau să alegi unele pentru o locuință nouă, este bine să selectezi cele mai recente opțiuni de pe piață, deoarece acestea reprezintă viitorul.

Mai ales dacă vrei să ai o așa-numită casă smart, în care să poți controla totul cu simple comenzi vocale sau de pe smartphone, ori de pe telecomandă, cu siguranță cea mai bună opțiune este să alegi instalarea unor întrerupătoare cu panou touch. 

Cum alegi cel mai bun întrerupător smart cu panou touch

Acestea vin la pachet cu mai multe avantaje, de la posibilitatea de a le conecta la sisteme de control inteligent al casei, cum este Alexa spre exemplu, până la aspectul modern și foarte atractiv, precum și facilitatea de a le găsi pe timp de noapte.

Intrerupatoare touch diverse culoriTotuși, și în această categorie există produse foarte bune și unele mai puțin bune. Există și diferențe de preț care nu par a fi mereu justificate. În plus, oferta de pe piață este foarte diversificată.

În acest context, cum poți să te asiguri că alegi un produs de care să te bucuri mult timp de acum înainte?

Ei bine, este înțelept să te informezi cât mai bine înainte, să cunoști care sunt criteriile care ar trebui să îți atragă atenția, și cum poți alege variante potrivite pentru locuința ta în mod specific. După ce îți vei cunoaște exact atât nevoile cât și posibilitățile, va fi clar care este alegerea cea mai bună și pe ce să dai banii.

Îți venim în ajutor prin acest ghid de cumpărături, menit a-ți oferi toate informațiile cu adevărat necesare pe înțelesul oricui. Iată aspectele de care să ții cont.

Tipul de întrerupător cu panou touch

Întrerupătoarele cu panou touch, fac același lucru ca toate celelalte: aprind sau închid lumina.

Totuși, acestea nu au o clapetă sau un buton, ci simpla atingere a panoului este suficientă pentru ca acesta să preia comanda ta. Într-un fel, principiul este același ca în cazul smartphone-urilor.

Există însă mai multe detalii tehnice legate de funcționarea întrerupătoarelor, pe care este bine să le știi înainte de a cumpăra unul:

  • Întrerupător cu panou touch standard

Este vorba despre un întrerupător care poate avea unul sau mai multe puncte sensibile tactil pentru a controla mai multe becuri. Cu toate acestea, sistemul va fi mereu unul simplu.

Vei putea aprinde și stinge lumina doar de la un singur întrerupător, care este conectat la lampă. Sunt variante bune pentru o singură cameră.

  • Întrerupător cu panou touch de tip cap-scară

Acestea sunt sisteme mai complexe decât cele standard. Diferența tehnică constă în faptul că acestea au mereu trei borne. Funcționarea lor este foarte utilă atunci când ai o casă cu etaj sau un plan al casei cu holuri lungi.

Sistemul presupune instalarea a două întrerupătoare. De exemplu, unul la baza scărilor, iar altul la capătul lor. Astfel, dacă aprinzi becul atunci când urci scările, nu mai trebuie să cobori din nou pentru a stinge lumina, ci o vei putea controla prin întrerupătorul de sus. Este mult mai convenabilă această variantă și pentru holurile foarte lungi.

  • Întrerupător cu panou touch de tip cruce

Întrerupătoarele de tip cruce sunt elemente intermediare, care se instalează într-un sistem de întrerupătoare de tip cap-scară. Acestea permit controlul curentului electric, dintr-o poziție intermediară. 

Ca să înțelegi mai bine, te poți gândi la lumina de pe o scară de bloc cu 4 etaje. Lumina pe scară se poate stinge sau aprinde la fiecare etaj, folosind întrerupătorul de la intrare.

Totuși, becurile pot fi controlate la fel de ușor și de la etajul 1, 2, sau 3. În cazul acestor structuri intermediare se folosesc întrerupătoare tip cruce, iar la ultimul etaj, va fi instalat unul tip cap-scară.

Unele modele smart, pot fi adaptate și folosite în ambele moduri, producătorul furnizând schema de instalare necesară pentru ambele situații.

  • Întrerupător cu panou touch cu sonerie

Există și variante care funcționează ca o sonerie. Aceasta se poate instala în afara apartamentului sau a casei. Va avea un aspect foarte atrăgător. Soneria se va auzi doar atunci când o persoană va atinge întrerupătorul.

Nu va fi tipul acela de sonerie enervantă care sună la nesfârșit, deși utilizatorul a luat de mult mâna de pe întrerupător.

Material

Intrerupator touch din sticla termorezistentaUn bun indiciu al calității întrerupătoarelor de acest gen este materialul din care sunt fabricate. Bineînțeles, acest detaliu va influența mult, atât aspectul, cât și prețul produsului, ca să nu mai vorbim de rezistență.

Vrei un material care să arate la fel de bine și peste câțiva ani. Iată care sunt opțiunile tale:

  • Plastic sau ABS

Plasticul este și va rămâne un material rezistent. Din păcate, acesta nu este foarte aspectuos. Cele mai multe întrerupătoare din plastic sau ABS sunt albe și au un design care lasă de dorit.

Cu toate acestea au avantajul de a fi mai ieftine decât cele din alte materiale. Dacă nu ții la aspect foarte mult, le poți alege fără grijă.

  • Metal

Metalul este folosit mai mult ca detaliu de design, foarte aspectuos de altfel. Apare în cazul întrerupătoarelor cu panou touch, ca ramă a acestora. Sunt considerate variante de lux, fiind și mai costisitoare.

De multe ori, culoarea metalului este în aceiași tonalitate cu cea a întrerupătorului propriu zis. Sunt potrivite pentru locuințele cu decor în stil contemporan sau ultra-modern. Cu siguranță, vor ieși în evidență în mod deosebit, și sunt și rezistente.

  • Sticlă securizată

Cel mai popular material pentru întrerupătoarele de acest gen, deoarece protejează foarte bine senzorii touch, sunt ușor de folosit, plăcute la atingere, cu un finisaj lucios foarte luxos.

În plus, se curăță ușor. Verifică materialul ca acesta să fie rezistent la umiditate, ignifugat, dar și la zgârieturi. În caz contrar, aspectul atât de deosebit își va pierde curând farmecul.

Tot în această categorie vei găsi și cele mai multe opțiuni de design, culorile variind de la negru, gri, alb, la roz, verde, albastru, crem sau chiar variante cu imprimeuri speciale.

Tipul de montare

Un alt aspect pe care trebuie să îl verifici este tipul de montare. Acesta poate fi încastrat sau aparent.

  • Întrerupător cu panou touch încastrat

Acestea sunt variante moderne care au un aspect foarte rafinat. Practic, întrerupătorul nu va ieși în relief dinspre perete, ci va fi încastrat în acesta. Oferă modernitate oricărei încăperi. Alegerea ține de preferințele personale.

  • Întrerupător cu panou touch aparent

Acesta are o grosime mai mare și nu va trebui să îi faci loc în perete. Practic, va ieși în evidență la fel cum o face și un întrerupător normal.

Nu va da peste cap prea tare aspectul unei camere, dar, dacă ai posibilitatea, este de notat că cele care se încastrează arată mai bine.

Opțiuni de control

Intrerupator tactil control inteligentCele mai simple modele de întrerupătoare cu control tactil pot fi controlate într-un singur mod, prin propria ta atingere.

Altele însă pot fi controlate și prin alte moduri. De exemplu, unii producători îți pun la dispoziție o telecomandă mică care comunică prin WI-FI cu întrerupătorul inteligent.

Astfel, lumina poate fi controlată de către tine, de oriunde te-ai afla. Aceiași telecomandă poate să controleze mai multe întrerupătoare.

Alte întrerupătoare de acest gen sunt livrate împreună cu accesul la o aplicație care îți permite să îți transformi telefonul inteligent într-o telecomandă. Astfel, vei putea să controlezi lumina, uneori chiar și intensitatea ei, direct de pe telefonul tău.

Mai există și variante care se pot conecta la dispozitive de control al caselor smart, cum este Alexa, Google Home, sau alte sisteme de acest fel.

Compatibilitate

Dacă vrei să conectezi întrerupătorul cu control tactil la un sistem de monitorizare și control inteligent al casei, cum este Alexa sau Google Home, verifică foarte bine compatibilitatea.

În mod ideal, producătorul ar trebui să specifice dacă produsul lui se poate conecta la aceste dispozitive. În acest caz, ai putea să controlezi lumina prin comenzi vocale.

Dacă producătorul nu oferă specificații de acest gen, ai două opțiuni. Fie consulți părerea altor utilizatori și review-urile de pe internet pentru a vedea dacă alții au reușit să facă acest tip de conexiune, fie iei personal legătura cu producătorul prin e-mail sau telefon, pentru a cere detalii în legătură cu această problemă.

Ar fi păcat să cumperi mai multe întrerupătoare de acest gen, doar ca să afli că nu te poți bucura pe deplin de funcționalitatea lor, deoarece nu sunt compatibile cu sistemele smart home pe care le folosești.  

Numărul de senzori

La fel cum un întrerupător clasic poate să fie simplu (un singur buton), dublu sau triplu, același lucru se poate aplica și în cazul celor smart cu panou touch.

Dacă întrerupătorul este dublu sau triplu, înseamnă că vei putea controla de la același panou, mai multe lămpi din casă sau din încăpere. Soluția este una foarte convenabilă.

Gândește-te dacă ai nevoie de așa ceva, deoarece un întrerupător triplu, spre exemplu, este maiscump decât unul simplu.

Întrerupător cu panou touch: elemente speciale

Unele modele oferă mai mult decât simplul întrerupător. Foarte cunoscute sunt cele care încorporează și una sau mai multe prize.Aceste dispozitive sunt foarte practice, mai ales în dormitor.

Poți instala astfel întrerupătorul într-o zonă foarte accesibilă, astfel putând să stingi lumina direct din pat. În același timp, fix lângă vei avea o priză pe care o vei putea utiliza pentru a încărca telefonul.

Intrerupator touch cu variator de lumina (dimmer)O altă funcție importantă cu care poate fi livrat întrerupătorul este aceea de reglaj al intensității luminii. Acest reglaj va putea fi realizat direct de pe panoul tactil, sau din telecomandă ori aplicație.

Astfel, în funcție de puterea becurilor, vei avea o lumină foarte puternică la nevoie, dar una mai discretă atunci când este cazul. Astfel vei putea să creezi atmosferă, dar și să economisești energie electrică.

Nu în ultimul rând, trebuie menționate acele întrerupătoare care au un sistem LED, pentru semnalarea fazei în care se află.

Practic, iluminatorul LED, va avea o anumită culoare atunci când lumina este aprinsă, și o alta atunci când lampa este stinsă. Aceste indicatoare LED sunt în mod deosebit practice deoarece te ajută să găsești mai ușor întrerupătorul pe timp de noapte.

Producători

Foarte important în alegerea unui întrerupător cu panou touch, este să studiezi producătorul. Pe piață există destul de mulți care s-au lansat pe acest segment, și nu toți au o reputație bună.

Așadar, interesează-te puțin despre vechimea pe piață a producătorului și despre produsele pe care le-a scos în trecut. Vezi dacă clienții lor sunt mulțumiți de ceea ce au produs.

Concluzii

Poți cumpăra cel mai bun întrerupător cu panou touch online. Aici vei găsi multe modele care nu sunt disponibile în magazinele tradiționale. În plus, te bucuri și de alte avantaje.

Nu mai pierzi timp plimbându-te prin magazine, nu mai ești agasat de vânzători care vor să te păcălească, și poți beneficia de prețuri mult mai bune, ofertele și promoțiile fiind mai frecvente online.

Un alt avantaj este acela că ai acces foarte ușor la părerea altor utilizatori. Aceștia își pot lăsa experiența fie în secțiunea de review din pagina produsului, fie pe un forum sau un site personal. Trebuie doar să faci o simplă căutare și vei fi surprins de cât de multe detalii vei descoperii despre produs, detalii pe care producătorul omite să le dea probabil.

Nu uita să verifici și magazinul de pe care vrei să cumperi. Acesta trebuie să îți ofere servicii complete, asigurând o livrare fără probleme, și să îți ofere posibilitatea de a returna produsul fără costuri suplimentare în termen de 14 zile.

Cel mai bun întrerupător smart cu panou touch: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de întrerupătoare smart cu panou touch care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Intrerupator Smart Touch triplu cap scara/cruce + 1xPriza Smart WiFi + 2xUSB

Intrerupator Smart Touch triplu cap scara/cruce + 1xPriza Smart WiFi + 2xUSB

Intrerupator WiFi compatibila cu aplicatia gratuita Smart Life ce poate fi actionata si prin asistenti vocali precum Alexa sau Google Home.
Intrerupator se conecteaza la reteaua WiFi a casei si poate fi actionata folosind orice dispozitiv Android sau Apple de oriunde din lume.
Conexiunea se face securizat intre aplicatia mobila, cloud si dispozitivul de acasa prin WiFi.
Are posibilitatea de a seta timer sau programare pentru inchidere sau aprindere.

 Vezi detalii si pret

2. Intrerupator dublu cap-scara/cruce cu touch Livolo din sticla, protocol ZigBee

Intrerupator dublu cap-scara/cruce cu touch Livolo din sticla, protocol ZigBeeIntrerupator dublu cap-scara, cu touch LIVOLO, cu protocol ZigBee, din sticla crystal, rezistent la zgarieturi, umezeala, praf ofera casei tale un plus de rafinament si confort. – Conectivitate prin protocolul ZigBee.
Material Panou: Sticla Crystal termorezistenta.
Dimensiune: 80mm*80mm*40mm.
Tensiune maxima: 250 V – Curent maxim: 5 A.
Consum propriu: mai putin de 0.1mW.
Tip: Wall Light 2 Way Control, doua moduri de control.

 Vezi detalii si pret

3. Intrerupator triplu cu touch Sonoff T3EU3C, Wi-Fi + RF, Control de pe telefonul mobil

Intrerupator triplu cu touch Sonoff T3EU3C, Wi-Fi + RF, Control de pe telefonul mobilIntrerupatoarele Sonoff T3 EU, sunt intrerupatoare din sticla cu touch, ce pot fi controlate tactil, prin aplicatia pentru smartphone App eWeLink sau cu ajutorul telecomenzii Sonoff, ce functioneaza pe 433 mhz. 
Intrerupatoarele nu necesita un hub intermediar, ele putand fi conectate direct la routerul wireless, dupa conectare acestea pot fi controlate de oriunde de pe telefonul mobil. – Se poate monta in dozele clasice.
Temporizare – Se pot seta orele la care se pot aprinde/stinge, in functie de preferinte.

 Vezi detalii si pret

4. Întrerupător touch WiFi cu dimmer/ variator moono

Întrerupător touch WiFi cu dimmer/ variator moonoIntrerupator touch WiFi cu variator – moono – prin simpla atingere de buton, lampa isi va schimba gradual intensitatea luminii. 
Acest intrerupator estetic si practic ofera un plus de eleganta casei tale. 
Mai mult decat atat, acest intrerupator poate fi controlat de pe telefon prin aplicatia Smart Life sau cu Google Home sau Amazon Alexa.
Usor de folosit in intuneric, rezistent la zgarieturi, umiditate, mereu va arata impecabil. 
Potrivit pentru casa, birouri, restaurante, sali de conferinta, hoteluri de lux.

 Vezi detalii si pret

5. Intrerupator inteligent dublu cu touch BroadLink TC2-2-EU, Wi-Fi, sticla

Intrerupator inteligent dublu cu touch BroadLink TC2-2-EU, Wi-Fi, sticlaCu un design deosebit si functii inteligente, intrerupatoarele inteligente incastrabile tactile TC2 imbina utilul cu placutul.
Designul adaptat pentru piata europeana ofera interupatoarelor TC2 capacitatea de a inlocui interupatoarele clasice cu usurinta si fara batai de cap.
Designul atractiv din sticla securizata, confera o protectie secundara impotriva descarcarilor electrice accidentale. 
Lumina albastra emanata de TC2 ajuta la localizarea si actionarea acestora pe intuneric.

 Vezi detalii si pret

Load More Related Articles
Load More By Gavrilescu Luca
Load More In Constructii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci într-o clădire de birouri

Clădirile de birouri au fost dintotdeauna unul dintre pariurile câștigătoare în domeniul i…