Home Stiri Cum alegem usile de interior? 

Cum alegem usile de interior? 

3 min read
0
0
329

Descopera mici secrete despre alegerea usilor de interior.

Usa de interior este conceputa, in principal pentru a imparti si asigura spatiul privat. Cu toate acestea, pe langa funtiile practice fiecare usa are si o functie suplimentara – decorativa.

Daca schimbati doar usile de interior veti observa o modificare radicala a design-ului. Tocmai de aceea, culoarea, detaliile de finisare si materialele folosite pentru realizare unei usi sunt foarte importanta.

Alegerea culorii usii este deseori o sarcina dificila pentru cei care decid sa aplice propriile idei de design in locuinta. Cand va ganditi ce culoare sa alegeti pentru usa, nu trebuie sa va limitati la un anumit numar de culori, deoarece nu exista reguli stricte care sa reglementeze utilizarea unei anumite nuante. Nu va uitati dupa standarde daca doriti o locuinta unica.

Usile de culoare alba se potrivesc aproape cu orice interior, albul nu este o culoare pretentioasa. Aceasta culoare ofera locuintei senzatia de aerisire si libertate. Nu trebuie sa va faceti griji daca usile albe sunt in ton cu podeaua, ferestrele sau mobilierul.

Culoarea “Wenge” este folosit in prezent de producatori pentru a identifica diferite nunate inchise, inclusiv maro inchis, ciocolata neagra si pana la negru.

Usile realizate cu aceasta culoare, sunt favorite in camerele cu un design realizat in nuante  deschis, unde contrastul intuneric/lumina este scos in evidenta.

Compatibilitatea culorilor pardoselii si a usilor

O metoda folosita de design-eri pentru alegerea unei usi de interior este urmatoarea: alege o culoare a usii care are o compatibilitate cu suprafata podelei.

Trebuie sa alegeti prima data nuanta podelei si ulterior sa selectati culoarea usii care sa fie compatibila cu aceasta.

Atunci cand selectati usile de interior trebuie sa va concentrati, de preferinta, pe stilul dominant al locuintei.

Usile realizate in nuante naturale se potrivesc cu orice stil, in timp ce culorile calde creeaza confort. Daca doriti sa mergeti pe un design interior clasic, cu siguranta o usa de culoare inchisa ( de exemplu “wenge”)  se va potrivi foarte bine.

Load More Related Articles
Load More By Gavrilescu Luca
Load More In Stiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci într-o clădire de birouri

Clădirile de birouri au fost dintotdeauna unul dintre pariurile câștigătoare în domeniul i…