Home Stiri Cum alegem masina de tuns iarba?

Cum alegem masina de tuns iarba?

6 min read
0
0
323

Vara, un gazon frumos intretinut pune  in valoare gradina dumneavoastra, prin urmare aveti nevoie de o masina de tuns iarba. Nu este usor de ales, caci acest echipament util trebuie sa fie selectat cu grija, din multitudinea de oferte aflate la dispozitie in magazine sau online. Modul in care tundeti  gazonul este acum unul modern. In trecut, iarba era cosita manual, dar acum exista echipament specializat, care ofera un spatiu verde frumos aranajat, la costuri minime.

O masina de tuns iarba trebuie sa fie de calitate, pentru ca aceasta activitatate sa nu ia mlt timp iar rezultatul sa fie unul de calitate. Daca aveti deja in vedere un buget pentru masina de tuns iarba, ramane sa urmati cateva sfaturi de baza cu privire la noua dumneavoastra achizitie.

Masina clasica, cu actionare manuala

Este poate cel mai simplu produs din categoria sa , fiind destinat unor spatii relativ mici acoperite cu iarba. Acest tip de masina este ideal pentru o curte mica , cu o suprafata intre 20 mp si 70 mp. Ecologica si practica, acest tip de masina de tuns iarba manuala da rezultate bune pe suprafete mici, indiferent de densitatea sau inaltimea ierbii.

Masina de tuns iarba, electrica

Acest model de masina este destinat unor suprafete mai intinse, cu efort scazut, iar perfomatele sun foarte bune. Este un tip economic de masina de tuns iarba, deoarece consumul de energie electrica este scazut si atunci costurile sunt cu adevarat mici. Conditia esentiala este sa aveti de unde s-o alimentati cu curent, sfatul nostru este sa achizitionati si un cablu electric suficient de lung pentru a servi masina de tuns iarba in cele mai indeparatate colturi ale gradinii dumneavoastra.

Masina de tuns iarba, alimentata cu benzina

Pentru  o peluza mare de pana la 2000 mp, masina de tuns iarba pe benzina este foarte eficace. Deplasarea este facila iar puterea masinii este mare. Ca intretinere, poate ridica mai multe probleme, iar alimentarea cu benzina si ulei nu e facila si trebuie efectuata cu atentie.

Masina de tuns iarba cu acumulator

Iata aici o masina performanta, cu autonomie buna. Dupa ce incarcati bateria, masina se poate manevra cu usurinta, tunde fara sa fie nevoie sa aveti la indemana curent electric. Costurile sunt ridicate insa, optati pentru acest tip de masina doar daca aveti o peluza mare care sa justifice o astfel de investitie.

Caracteristici tehnice: puterea motorului, autonomia, parametrii de tuns, colectarea ierbii, mod de utilizare, mentenanta

Daca sunteti in fata primei achizitii, va intrebati cum se estimeaza puterea motorului. In CP sau in W , in functie de specificatiile producatorului.Alegeti o masina suficient de puternica pentru suprafata de gazon pe care trebuie s-o tundeti, un motor de 3 CP fiind potrivit pentru o suprafata medie. Pentru o gradina mare, alegeti o masina de 6-10 CP, eventual cu acumulator, pentru a fi capabila sa tunda corect intreaga suprafata. In ceea ce priveste alimentarea, autonomia buna presupune fie un rezervor de benzina mare sau mai degraba o alimentare electrica. Reglajele masinii trebuie alese potrivit cu suprafata, in functie de dimensiunile gradinii. Masina de tuns iarba trebuie sa fie usor manevrabila, sa nu va fie dificil s-o manipulati, altfel tunsul ierbii va deveni rapid o corvoada de care veti dori sa scapati. Forma ergonomica este de preferat, iar manerele solide vor evita orice posibila accidentare. O masina de calitate va dura mai multi ani, dar asigurati-va ca este servisata corespunzator, inainte s-o cumparati. Puteti opta pentru diferite branduri cunoscute ( Makita,Husqvarna, Bosch, Heinner) sau achizitionati un produs no-name daca aveti nevoie doar ocazional si nu tineti la calitate in ceea ce priveste masina de tuns iarba.

 

Load More Related Articles
Load More By Gabriela Rubtov
Load More In Stiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Brandul de lux VINOTTI, prezent la Târgul de mobilă de la Romexpo cu noua sa colecție

Brandul de lux VINOTTI vine la Târgul de Mobilă MOBILA EXPO cu noua sa colecție de canapel…