Home Constructii Comparație între diferitele tipuri de materiale

Comparație între diferitele tipuri de materiale

4 min read
0
0
198


Tipul şi compoziţia peretelui au o influenţă decisivă asupra alegerii diblului potrivit. Însă există o soluţie pentru orice material de construcţie. Înainte de a da găurile pentru dibluri, efectuați o verificare a suportului. 
Atunci când nu ştiţi ce se ascunde exact în spatele tencuielii, zugrăvelii sau tapetului, mici găuri de probă vă ajută să determinaţi tipul suportului. Praful rezultat în urma găuririi ajută la determinarea materialului din care este făcut peretele. 

  • Beton Betonul este un material artificial, compus dintr-un amestec de ciment-aditivi-apă. Betonul se împarte în două grupe: beton normal şi beton uşor. Conform DIN 1045 betonul este marcat cu un C (Concrete = beton) şi două numere compuse din două cifre. 
    La găurirea de probă, betonul produce un praf fin alb până la gri.
caramida plina

Din cărămidă plină şi mortar se realizează zidăria. Deoarece rezistenţa la compresiune a cărămizilor este deseori mai mare decât cea a mortarului, ancorarea ar trebui să se realizeze întotdeauna în cărămidă. Cărămizile sunt de tipuri diferite, de ex. cărămizi pline cu structură densă. Aceste cărămizi pline nu au cavităţi şi sunt foarte rezistente la compresiune. Suprafaţa lor cavernoasă este sub 15%. 
La găurirea de probă, cărămida simplă furnizează un praf roşu inconfundabil

  • BCA BCA-ul este puţin rezistent la compresie şi posedă foarte mulţi pori. Pentru fixarea optimă sunt necesare dibluri speciale, de ex. dibluri pentru BCA sau dibluri pentru rame. 
    La găurirea de probă, BCA-ul produce un praf gri deschis, de granulaţie grosieră.
  • placi gipscarton Plăcile de perete, gipscartonul şi plăcile din ipsos armat cu fibră sunt plăci subţiri de rezistenţă redusă. În cazul acestora se folosesc ancore pentru cavităţi, care se ancorează în spatele plăcilor. Se vor respecta prevederile conform DIN 18183. 
    La găurirea de probă, gispcartonul produce un praf fin şi alb. În plus, atunci când găuriţi veţi observa că în spatele plăcilor se găseşte o cavitate.
  • placi pentru izolatie Plăcile pentru izolaţie, precum plăcile din polistiren, plăcile din spumă rigidă din poliuretan etc., au o rezistenţă redusă la compresie şi posedă mulţi pori. În acest caz, ideale pentru fixările uşoare sunt diblurile speciale cu filet exterior mare.
Load More Related Articles
Load More By Gavrilescu Luca
Load More In Constructii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci într-o clădire de birouri

Clădirile de birouri au fost dintotdeauna unul dintre pariurile câștigătoare în domeniul i…