Home Constructii Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci într-o clădire de birouri

Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci într-o clădire de birouri

8 min read
0
0
590

Clădirile de birouri au fost dintotdeauna unul dintre pariurile câștigătoare în domeniul investițiilor imobiliare și, în pofida unei stagnări minore induse de criza generată de pandemie, chiriile pentru birouri și spații comerciale își vor relua trendul ascendent. Este, probabil, cel mai bun moment pentru o reevaluare a pachetului de beneficii pe care îl oferă clădirea de birouri.

Și poate a venit momentul să investești în facilități care să atragă clienții și să ofere posibilitatea creșterii consistente a chiriilor. 

Instalarea unui ascensor 

Una dintre investițiile majore în cazul unei clădiri de birouri cu mai mult de un etaj este ascensorul. Beneficiile unei astfel de inițiative sunt multiple: 

  • ușurința și rapiditatea accesului la diferite spații – mai ales pentru persoanele cu dizabilități locomotorii sau cărora le este greu să se deplaseze pe scări; 
  • evacuarea mai rapidă și eficace în caz de pericol; 
  • transportul de obiecte voluminoase sau grele între niveluri etc. 

Dacă ascensorul existent este prea vechi sau nevoia de transport de persoane depășește cu mult capacitatea de operare a acestuia, specialiștii recomandă o reevaluare și investiția într-un echipament mai rapid și mai sigur – ce va fi sigur apreciat de către toți utilizatorii. 

Ascensoarele pentru persoane au nevoie de întreținere periodică și sunt obiectul unor obligații legale clar definite. Astfel, proprietarii de clădiri deservite de unul sau mai multe astfel de instalații sunt obligați să încheie un contract de mentenanță cu un operator economic specializat și autorizat ISCIR și să asigure condițiile de operare în condiții de siguranță a ascensorului. 

Îmbunătățirea sistemului de iluminat. 

Este o investiție de natură să îmbunătățească vizibil utilitatea, estetica și prestigiul clădirii, atât în ceea ce privește exteriorul, dar mai ales spațiul interior. Dacă în ceea ce privește iluminatul exterior discutăm în special de design și mai puțin de securitate sau utilitate, iluminatul interior are o influență covârșitoare asupra stării de sănătate și a confortului persoanelor. 

Îmbunătățirea iluminatului interior trebuie să însemne o combinație de iluminat natural și artificial, în care prima parte să dețină o pondere cât mai mare. Studiile arată în mod constant că lumina naturală este cea mai bună opțiune pentru organismele vii și o sursă gratuită de bună dispoziție și confort. Așadar, investiția în mărirea suprafeței vitrate va fi cu siguranță un punct forte în negocierea închirierii spațiilor de birouri. 

Schimbarea tonalității culorilor utilizate pentru pereții interiori este un alt factor care influențează cantitatea de lumină naturală din interiorul clădirii. Culorile în tonuri deschise reflectă mai multă lumină decât tonurile închise, astfel încât spațiile interioare care tind să fie mai întunecate în mod natural ar trebui să fie vopsite în culori deschise. 

O investiție inteligentă în recondiționarea sistemului de iluminat și utilizarea de tehnologii LED este de natură să amelioreze confortul salariaților, precum și să asigure o economie considerabilă în ceea ce privește consumul de energie electrică și mentenanța sistemului. 

Uși de acces și uși interioare noi 

Ușile reprezintă atât elemente de design, cât mai ales părți integrante din sistemul de securitate a accesului în clădire și din strategia de evacuare a clădirii în caz de necesitate. Investiția în acest tip de uși nu numai că furnizează un plus valoare clădirii prin aspectul lor, dar reprezintă semn al prioritizării siguranței și securității salariaților și terților. 

Ușile din sticlă sunt trendul dominant în privința interioarelor clădirilor de birouri, deoarece permit o distribuire excelentă a luminii naturale, au un design modern și sunt realizate din materiale rezistente la uzură. Chiar dacă investiția inițială poate părea ceva mai mare în comparație cu instalarea unor uși de interior clasice, beneficiile aduse în ceea ce privește utilizarea efectivă a spațiului interior și aspectul premium vor asigura o recuperare rapidă a investiției. 

Cu alte cuvinte, una dintre cele mai eficiente metode de a crește profitabilitatea unei clădiri de birouri este de a investi în mici îmbunătățiri care să crească vizibil confortul chiriașilor, dar mai ales aspectul general al clădirii. Rezultatul va fi apreciat atât la nivel estetic, cât mai cu seamă funcțional, iar confortul noilor condiții se va traduce, în mod firesc, în condiții contractuale mai bune pe viitor. 

Load More Related Articles
Load More By Gavrilescu Luca
Load More In Constructii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Programul guvernamental Noua Casă continuă și în anul 2022 

Industria financiara si de credite precum si piata imobiliara din Romania saluta decizia G…