Home Stiri Ascensiunea acoperișurilor metalice va continua și în 2022

Ascensiunea acoperișurilor metalice va continua și în 2022

6 min read
0
0
511

Invelitorile metalice pentru acoperiș sunt în topul materialelor preferate pentru acoperișuri, conform datelor recente oferite de studii FW Dodge și GMI.

Dimensiunea pieței de acoperișuri metalice este anticipată să crească considerabil din 2021 până în 2027. Acest lucru se datoreaza creșterii semnificative a sectoarelor de construcții rezidențiale și comerciale (inclusiv a lucrarilor de renovare), urbanizarii crescute, dar si a sporirii creșterii cerințelor din partea sectorului industrial. Mai mult decat atat, proliferarea sectorului industrial în tarile cu economii în curs de dezvoltare, stimulează cererea de produse pentru acoperișuri metalice.

Acoperișurile metalice sunt sisteme de acoperișuri realizate din țigle, panouri sau piese metalice care se caracterizează prin durabilitate, longevitate, eficiență termică ridicată și impermeabilitate. O gamă largă de materiale sunt utilizate în cazul acoperișurilor metalice; cu toate acestea, oțelul, cuprul și zincul se numără printre materialele utilizate în mod obișnuit.

Din cauza evenimentelor globale recente (precum incendiile ori alunecarile de teren), suspecte de pericole similare, consumatorii din intreaga lume au manifestat un interes sporit pentru opțiunile de acoperișuri metalice – care sa reziste mai bine la furtuni, inghet, vant, mizerie etc. In plus, capacitatea acoperișurilor metalice cu strălucire redusă de a reflecta aproximativ 85% din căldura solară permit utilizatorilor să economisească energie, susținând astfel cererea de pe piața acoperișurilor metalice.  

Estetica este unul dintre factorii importanți în instalarea de sisteme de tigla metalica (una dintre cele mai populare optiuni amintite mai sus) pentru o gamă largă de proiecte rezidențiale. Azi se oferă o gamă largă de opțiuni de finisaj si culoare, ce se potrivesc cu designul locuințelor și îmbunătățesc aspectul acestora.  

Pandemia de Covid a produs o fluctuație a prețurilor materialelor, a dus la închiderea temporară a unităților de producție din Europa și Asia-Pacific si a impus restricțiile privind transportul de bunuri în mai multe țări – toate acestea au afectat negativ piața. Cu toate acestea, in 2021 s-au reinceput   noi activități de construcție pe tot globul, alimentând expansiunea pieței.

În funcție de material, piața este clasificată în oțel, aluminiu, cupru, zinc, staniu și altele. Oțelul este pregătit să domine industria determinată de disponibilitatea unei game largi de portofolii de produse și de producția mare de materiale din oțel pe tot globul. 

Proprietarii de locuințe raportează nevoia de protecție sporită, fiabilitatea în condiții climatice extreme și longevitatea ca fiind principalele motive pentru care doresc acoperișuri metalice. 

Descoperiti azi sistemele de tigla metalica BUDMAT – premiate cu Medalia de Aur MTP BUDMA 2014, Medalia de Aur MTP BUDMA 2017, Recomandarea Asociației Poloneze de Acoperișuri și Emblema Cască de Aur INTERBUD.

Budmat este un producător de top de acoperișuri, fiind liderul pietei de invelitori metalice din Polonia. Întreaga sa experiență se centrează pe dezvoltarea de sisteme de invelitoare si acoperire, pentru construcții de orice tipuri. Din 1991 pana acum, de pe poarta fabricii au ieșit mereu produse sigure, de cea mai bună calitate, oferindu liniște sufletească pentru anii următori, miilor de familii ce au avut încredere în acest nume.

Load More Related Articles
Load More By Gavrilescu Luca
Load More In Stiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cele mai importante investiții pe care trebuie să le faci într-o clădire de birouri

Clădirile de birouri au fost dintotdeauna unul dintre pariurile câștigătoare în domeniul i…