
Actualul sediu al Guvernului Romaniei este Palatul Victoria. Imensa cladire alba ce domina piata cu acelasi nume isi incepe istoria in 1937, fiind conceputa de arhitectul Duiliu Marcu( 1885-1966).Numita cladirea Consiliului de Ministri, a beneficiat de planuri amanuntite cu privire la aceasta lucrare arhitecturala.Bombardamentele din cel de-al doilea razboi mondial au afectat major casa Sturza, ce se afla in imediata vecinatate si care a fost apoi demolata. Cladirea palatului Victoria a suferit si lucrari de resutaurare in perioada 1944-1952.
Palatul Victoria a devenit sediul Ministerului Afacerilor Externe in perioada lui Ana Pauker. Dupa 1989, Palatul Victoria a devenit sediul Guvernului. In 2004, Palatul Victoria este declarat monument istoric. Aceasta cladire emblematica aBucurestiului are o suprafata de 26.000 de metri patrati. In acest moment acolo functioneaza sediul Guvernului Romaniei. Cea mai mare sala din palat este SALA Transilvania , cu 71 m lungime si 10 m latime. Este sala destinata ceremoniilor oficiale.
Inca din 1944, cladirea palatului Victoria are aer conditionat. Instalatia raceste aerul la subsol si apoi trimis prin intermediul unor ventiloatoare catre etajul intati din cladirea guvernamentala. Subsolul adaposteste arhiva, inca din 1940 si documentele Executivului. Interioarele si fatada sunt o expresie a preocuparii de a pastra aerul clasic si de a insera detalii de simplitate moderna. Initial fatada principala si lateralele cladirii erau imbracata cu marmura de Carrara si avea pe laterale panouri decorative cu detalii sculptate. Fatada lunga de 90 de metri, a fost refacuta, fiind partial distrusa, dupa bombardamentele din 1944. Planul cladirii are ca axa centrala salile de receptie, in jurul carora este conceputa cladirea.
La parterul palatului exista o scara monumentala care ocupa suprafata a trei travee. De-a lungul holului se afla instalate usi glisante ce permit accesul la cele doua gradini interioare. La etajul intai este situat un hol central de 10 x70m, care ocupa tot frontonul fatadei si are acces direct la terasa. Holul de onoare, sala de receptie , salile de banchet si salile de consiliu sunt unite prin galeria de onoare cu coloane si decorata cu oglinzi. Acest etaj este destinat receptiilor. Urmatoarele etaje au ca amenajare cabinetele de ministri, birouri de secretari si diverse Sali de consiliu sau de sedinte.
Palatul Victoria este situat in inima Bucurestiului, iar piata cu acelasi nume are in apropiere cateva obiective culturale si turistice binecunoscute: Muzeul de istorie naturala Grigore Antipa,Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman. In ultimii ani, arhitectura zonei s-a imbogatit cu diferite cladiri inalte, de exemplu sediile BRD sau cladirile America House si Europa House.