Home Constructii Instalatii Aer conditionat – o necesitate pentru un interior modern

Aer conditionat – o necesitate pentru un interior modern

5 min read
0
0
285

Desi exista nenumarati producatori de sisteme de aer conditionat, lumea inca nu stie exact ce sa aleaga. Indiferent ca e vorba de apartamente, case sau chiar o singura camera, este greu de hotarat ce anume sa cumparati. Nu stiti ce sistem s-ar potrivi mai bine sau oscilati intre diverse sisteme: split, multi-split sau aer conditionat incorporat.Un echipament de racire se alege in functie de considerente tehnice sau argumente economice.

Puterea aparatului, tipul de sistem ( split, caseta sau tubulatura) si optiunile de montaj sunt tot atatia factori care va pot influenta alegerea.

Sistemele tip split sunt ideale pentru incalzire si racire a camerelor individuale sau spatii compacte. O unitate tip split de aer conditionat este potrivita pentru dormitor sau living sau sufragerie, de exemplu. Asa cum sugereaza si numele „split” are o unitate centrala – unde se afla compresorul, in afara casei si este montata discret pe exterior. Inauntru exista modulul care creaza curentul de aer cald sau rece ce poate fi simplu sau cu un anume design. Avantajele sistemului split includ pretul redus, eficacitatea energetica si posibilitatea de a selecta o anume camera pentru instalarea unitatii de aer conditionat.

Sistemele multi-split sunt solutia perfecta pentru mai multe camere , cu preferinte individuale diferite pentru fiecare loc. Un compresor extern va actiona mai multe unitati interioare, oferind schimbarea temperaturii in functie de necesitari in fiecare camera separat. Se pot alege si unitati diferite ca unitate de masura a energiei (BTU). Punctele forte ale acestui sistem de aer conditionat sunt cele economice, oferind un maximum de confort cu costuri minime. In sistem multi-split se pot monta pana la 5 unitati interioare conectate la o singura unitate externa. Este usor de montat si da posibiitatea fiecarui ocupant al camerei sa isi seteze singur temperatura.

Sistemele incorporate sunt ideale pentru optiunea de incalzire sau racire a intregii case, oferind confort si stil. Sunt de obicei incorporate in plafon sau incastrate in perete. Anumiti producatori au creat inclusiv modele tip tablou- opera de arta, facand din acest sistem de aer conditionat o piesa de decor foarte apreciata si compatibila cu designul interior modern. Sistemele de aer conditionat incorporabile sunt potrivite pentru cei care doresc sa controleze intreg climatul casei. Discret si eficace, acest sistem permite o buna distribuitie a temperaturii controlate, in functie de necesitati. Acest tip de sistem de aer conditionat se potriveste caselor nou construite, interioarelor moderne deoarece se prezinta ca unitate externa plus in interior o grila si o telecomanda. Simplu si elegant, acest sistem este preferat in interioarele moderne, ofera un stil de viata denota confort si lux. Eficienta energetica a unui astfel de sistem este si ea apreciata.

Indiferent ce sistem de aer conditionat alegeti, tineti cont de felul in care il veti folosi.Climatul unde locuiti influenteaza fara indoiala alegerea. O proprietate situata intr-o zona cu climat bland si calduros pe parcursul anului va putea fi dotata cu un sistem performant pe partea de racire:cooling. Daca intentionati sa va incalziti iarna folosind aer conditionat, sistemele de tip inverter vor transforma ambientul intr-unul calduros, chiar daca temperatura exterioara scade la -15 grade Celsius, de exemplu.

Load More Related Articles
Load More By Gabriela Rubtov
Load More In Instalatii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Brandul de lux VINOTTI, prezent la Târgul de mobilă de la Romexpo cu noua sa colecție

Brandul de lux VINOTTI vine la Târgul de Mobilă MOBILA EXPO cu noua sa colecție de canapel…